Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σκρέκας: Στηρίζω Τζιτζικώστα

Το γνωστό σαμαροπαίδι Κώστας Σκρέκας που βρέθηκε στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης από το πουθενά, αντικαθιστώντας τον Νίκο Δένδια που αρνήθυηκε να κάνει τα χατήρια του τότε πρωθυπουργού,  εξέφρασε κι αυτός ανοικτά τη στήριξή του στον Απόστολο Τζιτζικώστα για την ηγεσία της ΝΔ.
Σε δήλωσή του μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής:
"Σέβομαι και τιμώ όλους τους υποψηφίους. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με σημαντικότατη συνεισφορά στην παράταξη και στη χώρα, που έκανε μια σπουδαία προσπάθεια στις τελευταίες εκλογές και μας οδήγησε σε ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ανάλογη προσφορά, ξεκάθαρες θέσεις, ένα άξιο στέλεχος με τον οποίο συνεργάστηκα εποικοδομητικά στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τον Άδωνη Γεωργιάδη έναν θαρραλέο και αγωνιστή πολιτικό.
Όμως στην κρίσιμη αυτή στιγμή όπου η βάση της Νέας Δημοκρατίας θα επιλέξει όχι μόνο τον Αρχηγό του κόμματος αλλά τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας, αναλαμβάνοντας την εκ μέρους μου ευθύνη της έκφρασης ξεκάθαρης επιλογής, πιστεύω ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εκείνος που μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και όραμα σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Που μπορεί να οδηγήσει την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα σε δρόμους δημιουργίας και κοινωνικής ευημερίας.
Η εκτίμησή μου στον Απόστολο Τζιτζικώστα εδράζεται στο γεγονός ότι:
• Είναι άνθρωπος της δημιουργίας, με πορεία εντός αλλά κι εκτός της πολιτικής, με εμπειρία στους χώρους παραγωγής και εμπορίου (είναι μεταποιητής ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου)
• Είναι θαρραλέος, δυναμικός, τολμηρός, αφού επέλεξε να ακολουθήσει το ένστικτό του και το κάλεσμα του λαού και κατήλθε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 70%, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να εμπνεύσει πολίτες από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου ή ιδεολογίας.
• Προσωπικά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τον αποτελεσματικό, διεκδικητικό και εντατικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται και παλεύει για τον τόπο του και τα συμφέροντα των συμπολιτών του, μέσα από τη στενή συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Η επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα, που προέρχεται από τη νεότερη γενιά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ενέχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Συμβολίζει τη θέλησή μας να ακούσουμε το λαό που, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, απαιτεί επιτακτικά: “Αλλάξτε για να σας εμπιστευτούμε ξανά” .

rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.