Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Κρίμα για την ΕΣΤΙΑ και την ιστορία της...


Αν εξαιρέσει κανείς την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΓΗ, η εφημερίδα που με τα όσα έγραψε υπονόμευσε περισσότερο από κάθε άλλη την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο είναι, δυστυχώς, η μέχρι πρόσφατα έγκυρη ΕΣΤΙΑ.
Ναι, και μην αντιδράτε γιατί θα σας το αποδείξω με αναφορές στο σημερινό της φύλλο.
Το Μέγαρο Μαξίμου από χθες, μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Μέρκελ, έδωσε αγώνα να πείσει τους δημοσιογράφους ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος του έβαλε «πάγο» σε ό,τι
αφορά στο ζήτημα των εκλογών αλλά και σε ό,τι αφορά στο Εθνικό Σχέδιο για έξοδο από την κρίση που της παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και τα δύο βέβαια είναι ψευδή,  καθώς ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη απέπνεε εκλογές, ενώ τόσο η επιμονή του στη δήλωση του Εθνικού Σχεδίου για έξοδο από την κρίση, δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε «γαργάρα», όπως θα το είχε κάνει κάποιος που του είχαν βάλει «πάγο» για το συγκεκριμένο σχέδιο.
Η ΕΣΤΙΑ λοιπόν στο ρεπορτάζ της έθεσε το ερώτημα γιατί δεν ετέθη το ζήτημα των εκλογών, ενώ ακόμα και στον τίτλο άλλου ρεπορτάζ ανέφερε ότι υπήρξε «Όχι Σώυμπλε στην πρόταση ΝΔ για χαμηλά πλεονάσματα».
Να σημειώσουμε ότι η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Σόιμπλε δεν είχε γίνει ακόμα, παρά ταύτα η «γραμμή» της εφημερίδας, πλήρως ταυτισμένη με το Μαξίμου, θέλησε να απαξιώσει την προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ.
Επίσης να υπογραμμίσουμε ότι η εφημερίδα που φημίζεται για τις αναλύσεις της (το ίδιο και ο νέος διευθυντής της), δεν αντελήφθη ότι ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη ήταν στη λογική «πάμε για εκλογές».
Γιατί όλα αυτά;
Όλες αυτές οι αλλαγές στην γραμμή της παραδοσιακά αστικής εφημερίδας της Δεξιάς, έχουν σχέση με τον αλλαγή προσώπου στη διεύθυνσή της.
Φαίνεται ότι ο νέος διευθυντής της δεν έχει ακόμα απογαλακτισθεί από τα συριζαίικα μηνύματα και απόψεις που βίωσε από το σύντομο πέρασμά του από την κομματική ΕΡΤ. Θα πρέπει να αντιληφθεί όμως ότι οι λόγοι για τους οποίους αποχώρησε από την ΕΡΤ ισχύουν και για την ΕΣΤΙΑ, αφού με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ειδήσεις, τα ίδια πρόσωπα εκθέτει.
Βλέπετε ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι καλά!
Κρίμα, όμως, για την ΕΣΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.