Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Δήλωση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την απώλεια του Θεόδωρου Μπεχράκη


  Σε ηλικία 81 ετών "έφυγε" από κοντά μας το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Μπεχράκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποχαιρέτισε με την ακόλουθη δήλωση:

Με θλίψη αποχαιρετώ τον Θεόδωρο Μπεχράκη. Έναν πραγματικό πατριώτη, ένα αφοσιωμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και έναν καλό μου φίλο. Όλη η διαδρομή του στα κοινά χαρακτηρίστηκε από θάρρος και οξυδέρκεια. Κυρίως, όμως, από ακλόνητη πίστη στις

δημοκρατικές αξίες. Ο ήπιος χαρακτήρας του, η πολιτική σοφία και η βαθιά φωνή του θα λείψουν από όλους μας.

 Από τους αγώνες του κατά της χούντας, για τους οποίους και φυλακίστηκε, μέχρι τη θητεία του στον Δήμο Αθηναίων υπηρέτησε πάντοτε τους πολλούς. Ενώ ανεκτίμητη υπήρξε και η προσφορά του στην παράταξή μας απ’ τη θέση του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της. Με τη στρατηγική σκέψη του και με τη βαθιά γνώση της πολιτικής πραγματικότητας έβαλε το δικό του λιθαράκι στο κομματικό μας οικοδόμημα.

 Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του.".

Ο Θόδωρος Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές μεγάλων οικοδομικών έργων. Το 1968, κατά την περίοδο της Χούντας, συνελήφθη από το καθεστώς και φυλακίστηκε. Το 1974, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, διορίστηκε Νομάρχης Καρδίτσας. Το 1989, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κτηματικής Τράπεζας. Επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ανέλαβε καθήκοντα του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό.

Μετά την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. το 1997, ανέλαβε τη θέση του Συμβούλου του σε θέματα οργάνωσης του κόμματος έως το τέλος του 2000. Το 2002, με την δημοτική παράταξη της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων. Στην συνέχεια, το δημοτικό συμβούλιο τον εξέλεξε πρόεδρο του δύο φορές. Διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων το διάστημα από τις 23 Φεβρουαρίου 2006 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2006. Στις δημοτικές εκλογές του 2006, επανεκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη και διατελεί πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για ακόμη δύο φορές.

Έχει ένα παιδί, τον Κυριάκο ο οποίος έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.