Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Ακούστε το στο Βερολίνο, δεν δεχόμαστε συμφωνία»



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος- Του Πάνου Αμυρά
Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Ν Δ Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο Μερκελ, έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι έλεγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όταν βρισκόταν αυτός στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 Μιλώντας λοιπόν από το βήμα της Βουλής τον Οκτώβριο του 2014 ο κ Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και τους δανειστές: «Το λέω ξανά όχι μόνο για να το ακούσετε εσείς
αλλά και στις Βρυξέλλες στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δεν έχει τη δική μας συναίνεση δεν θα γίνει αποδεκτή από εμάς»
ΑΥΤΑ έλεγε τότε ο κ Τσίπρας και φυσικά η 5η αξιολόγηση του 201 4 δεν έκλεισε ποτέ.
Οι δανειστές σκέφθηκαν ότι υπάρχουν πολιτικές εκκρεμότητες και κατέβασαν τα μολύβια περιμένοντας το νικητή των εκλογών.
Εξελέγη ο Τσίπρας και αυτός που απειλούσε τον Σαμαρά να μην υπογράψει τους όρους εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, είναι έτοιμος να υπογράψει δεύτερο Μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια όπως απαιτούσε ο Σόιμπλε, θεσμοθέτησε το δημοσιονομικό κόφτη και παρέτεινε τον ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσε, μέχρι το 2030.
Αυτές τις ημέρες ο κ Μητσοτάκης πήγε στο Βερολίνο όχι για να διαμηνύσει στη Μέρκελ ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα συμφωνία, αλλά για να επισημάνει ότι οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση επιβαρύνουν την ελληνική κοινωνία με υπέρμετρες επιβαρύνσεις.
ΑΥΤΗ είναι μία βασική διαφορά που δεν μπορούν να χωνέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πολιτεύθηκαν με βασικό τους όπλο τις ψευτοαπειλές και τελικώς έγιναν οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών υποχωρώντας σε θέματα τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση δεν συζητούσε καν.
Καταγγέλλουν τη Ν Δ ότι εμποδίζει τη συμφωνία, όταν o ίδιος ο κ Τσακαλώτος έχει παραδεχθεί ότι έχει υλοποιηθεί μόλις το 30% με 35%  των κυβερνητικών δεσμεύσεων και συμπεριφέρονται λες και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο Σταϊκούρας και όχι o Χουλιαράκης.
Γενικώς συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται ακόμη στην αντιπολίτευση και αυτό έχει μόνο ένα απτό αποτέλεσμα. Μεγαλώνουν το λογαριασμό της αδράνειάς τους που μεταφέρουν στις πλάτες των φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.