Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δυστυχώς οι εγγυητές της ενότητας της ΝΔ χρησιμοποιούν επιχειρήματα που διχάζουν



Σε μια εκλογική αναμέτρηση ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ συνυποψηφίων είναι θεμιτός.  Μερικές φορές είναι ανεκτά ακόμα και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αρκεί να μην είναι «θανατηφόρα».
Στον αγώνα για τη διαδοχή στην ηγεσία της ΝΔ και ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να στηθούν οι κάλπες στις 22 Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα, ελέχθησαν πράγματα που δεν τιμούν όσους τα είπαν, αλλά δημιούργησαν κι ένα κλίμα τέτοιο που ουσιαστικά δυναμιτίζει την διατήρηση της ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος, την επόμενη μέρα.

Δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά (και γι’ αυτό αποσύρθηκαν) spot όπως εκείνο του υποψηφίου που έδειχνε τον ψηφοφόρο να πετά από την πλάτη του ηλικιωμένο κύριο που έμοιαζε με συγκεκριμένο υποψήφιο της ΝΔ. Όπως εύλογη είναι η απορία – ερώτημα του κ. Γεωργιάδη σε ό,τι αφορά στην ικανότητα διατήρησης της ενότητας της ΝΔ από τους υποψηφίους «γιατί εμείς δεν είμαστε ΝΔ;».
Όποιος από τους τέσσερις υποψηφίους εκλεγεί είναι λογικό την επόμενη μέρα ως μέλημα θα έχει να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη και να ενισχύσει τη δύναμή της. Κάποιοι μπορούν να το κάνουν καλύτερα κάποιοι λιγότερο καλά. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι ΜΟΝΟ ο ΧΨΖ έχει αυτήν την ικανότητα. Λογικό δεν είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι να νιώθουν προσβεβλημένοι;
Όπως επίσης είναι απαράδεκτο το επιχείρημα ότι ο ΧΨΖ υποψήφιος είναι ο μόνος που μπορεί να χτυπήσει τη διαπλοκή που θέλει να διαλύσει τη ΝΔ.
Δηλαδή με τη λογική αυτή οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι είναι όργανα της διαπλοκής κι αν εκλεγεί κάποιος εξ αυτών θα υπακούσει στην επιθυμία των διαπλεκομένων και θα διαλύσει τη ΝΔ;
Προσωπικά αν ήμουν ένας εκ των λοιπών τριών υποψηφίων θα απαντούσα πολύ σκληρά σε αυτό το επιχείρημα. Όπως δικαιολογείται να το πράξει ο καθένας εκ των τριών.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει υποψήφιος ο οποίος να εξανίσταται και να ξεσηκώνει την Ελλάδα στο πόδι επιχειρώντας να απαντήσει στον γελωτοποιό της κυβέρνησης και να μη κάνει επανάσταση, θέλοντας να προστατεύσει τον εαυτό του, όταν ακούει το επιχείρημα  ότι μόνο ένας εκ των υποψηφίων μπορεί να πολεμήσει τη διαπλοκή και να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος. Δηλαδή ο ίδιος είναι υπηρέτης της διαπλοκής και επιθυμεί τη διάσπαση της ΝΔ;
Ας σοβαρευτούμε κύριοι.
Όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να είναι πρόεδροι μιας ισχυρής ΝΔ.  Ενός ισχυρού κόμματος εξουσίας και όχι ενός περιθωριακού αδύναμου κόμματος. Και αν κάποιοι στην πορεία τους για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ στέρεψαν από επιχειρήματα, καλό είναι, τουλάχιστον, να φροντίσουν να μη προσβάλουν τους συνυποψηφίους τους. Γιατί  εκτός των άλλων τους έχουν  ανάγκη για να διατηρήσουν την ενότητα, την επόμενη μέρα.

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.