Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Προς συμμαχία Κυριάκου, Βορίδη, Άδωνη;



Παλαιότερα σας είχαμε ενημερώσει για μια άτυπη συμμαχία μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Μάκη Βορίδη.
«Μα», θα ρωτήσετε, «σμίγει η ανατολή με τη δύση;»
Στο βασίλειο της ΝΔ όλα είναι δυνατόν να συμβούν…
Όπως μαθαίνουμε οικονομικοί και εκδοτικοί παράγοντες που έχουν σχέση και με τους δύο πολιτικούς τους ασκούν πιέσεις να μη κατέβουν και οι δύο ως υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ. Επιχειρούν να δημιουργήσουν μια συμμαχία που θα καλύπτει όλο το φάσμα των προτιμήσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δηλωμένος φιλελεύθερος, ενώ ο Μάκης Βορίδης είναι ακραιφνής δεξιός.

Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι το «πάντρεμα» των δύο μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας στη ΝΔ και ισορροπίας αφού θα καλύπτεται όλο το ιδεολογικό φάσμα της παράταξης.
Στη συγκεκριμένη συμμαχία θεωρούν δεδομένη τη συσπείρωση όλης της ομάδας των ακραίων Δεξιών του κόμματος και φυσικά και του κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
Το ζητούμενος βέβαια είναι η εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης του κ. Βορίδη καθώς μια τέτοια συμμαχία θεωρεί  ότι ενταφιάζει τις πολιτικές του φιλοδοξίες.
Οι παράγοντες πάντως που προωθούν το συγκεκριμένο σενάριο επιμένουν ότι της συμμαχίας πρέπει να ηγηθεί ο κ. Μητσοτάκης και γι’ αυτό τον εξώθησαν να ανακοινώσει άμεσα την υποψηφιότητά του. Και τούτο διότι θεωρούν ότι το πολιτικό παρελθόν του δεν έχει τίποτα μεμπτό σε αντίθεση με το πολιτικά έντονο παρελθόν του κ. Βορίδη στο χώρο της άκρας Δεξιάς. Συνιστούν μάλιστα στους ηγετικούς παράγοντες της συγκεκριμένης κίνησης να υπάρξει σύντομα κοινή εμφάνισή τους.

rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

1 σχόλιο:

  1. Και όμως οι παράγοντες έχουν ΔΙΚΙΟ. Ευκαιρία να δούμε μια σοβαρή παράταξη με ξεκάθαρες θέσεις και όχι μια μεσαία επικοινωνιακή σούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.