Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Χαρακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου» τονίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνοντας πως η εγκληματικότητα έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί την
κυβέρνηση πως «αγναντεύει εκ του μακρόθεν τις παράνομες πράξεις, κατόπιν σχετικών διαταγών τού κατ' ευφημισμόν υπουργού Προστασίας του Πολίτη» και πως ουσιαστικά έχει παραιτηθεί.
Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας, ότι με «το παιχνίδι των καθυστερήσεων ένα-ενάμιση χρόνο τώρα με τη αξιολόγηση», «από τη Μάλτα ο κ. Τσακαλώτος μας έφερε το "κοστούμι" των 3,6 δισ.» και τονίζει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα. «Σε κάθε περίπτωση, εμείς με την ψήφο μας δεν θα τους δώσουμε άφεση αμαρτιών. Δεν θα τους χαριστούμε και αργά ή γρήγορα θα πιούν το πικρό ποτήρι των εκλογών», λέει χαρακτηριστικά.
Επιπλέον αναφέρει ότι η ΝΔ ζητάει από καιρό εκλογές «γιατί το επιβάλει το εθνικό συμφέρον» και πως όταν έλθει η ώρα «είναι στο χέρι των πολιτών να διαλέξουν μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ», να βάλει τάξη στο «χάος».
Η συνέντευξη του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λαρίσης, Μάξιμου Χαρακόπουλου στον Δημήτρη Κοτταρίδη και στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:
Ερ. Η ΝΔ έχει σηκώσει ψηλά το τελευταίο διάστημα τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη και επειδή είστε και ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος θα ήθελα να μου πείτε τι απάντηση δίνετε σε όσους στην κυβέρνηση, το είπε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, λένε πως δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας και πως λίγο πολύ στα Εξάρχεια τα ίδια γίνονταν και επί ΝΔ.
Απ. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα το ξέρουν πλέον οι πάντες. Και αυτό συμβαίνει παντού, σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου. Με την ασφάλεια των πολιτών, όμως, έχουμε σπάσει, τουλάχιστον πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Το έγκλημα έχει γίνει μια καθημερινότητα. Είδηση γίνονται τα πιο τρανταχτά γεγονότα, όπως αυτό του Φαλήρου. Χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου δεκάδες επικίνδυνοι κακοποιοί έχουν βγει από τις φυλακές και συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση. Αγέλες γνωστών-αγνώστων σπάζουν, με προτίμηση στα επικυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, καίνε, κτυπούν και τρομοκρατούν, με το κράτος να αγναντεύει εκ του μακρόθεν τις παράνομες πράξεις, κατόπιν σχετικών διαταγών τού κατ' ευφημισμόν υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Πρόσφατα, είχαμε και παρέλαση με σημαίες και ταμπούρλα αναρχικών, ντόπιων και εισαγόμενων, στο «κρατίδιο του Εξαρχιστάν», όπου το κράτος έχει παραιτηθεί των αρμοδιοτήτων του, για να μην στενοχωρηθούν τα «παιδιά». Ναι, το καρκίνωμα αυτό δεν είναι σημερινό, έχει προϊστορία, και υπάρχει ευθύνη που δεν ξεριζώθηκε. Με την κυβέρνηση αυτή, όμως, καταντά να γίνει καθεστώς, κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η αποκατάσταση του νόμου και της τάξης είναι χρέος κάθε ευνομούμενης πολιτείας.
Ερ. Να σας θυμίσω όμως πως η Αθήνα καιγόταν επί ΝΔ και όχι επί ΣΥΡΙΖΑ...
Απ. Να σας θυμίσω κι εγώ ποιοι έκαναν πλάτες κάθε φορά σε όσους έκαιγαν την Αθήνα, σε όσους κατέστρεφαν, στο όνομα του πανεπιστημιακού ασύλου ή όποιου άλλου δήθεν δικαιώματος. Η ΝΔ δεν υποστήριξε ούτε δικαιολόγησε ποτέ τέτοιες ενέργειες. Έδειξε αυτοσυγκράτηση όταν υπήρχε ο κίνδυνος να θρηνήσουμε αθώες ζωές. Ας κριθεί επομένως, γι΄ αυτό, αν ήταν ορθή ή όχι αυτή η στάση. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ισομεριστεί με όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση.
Ερ. Επειδή προφανώς η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει επιπτώσεις και σε όλα αυτά τα ζητήματα ασφάλειας, να δούμε λίγο τα της οικονομίας. Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσει τίποτα στη Βουλή, ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Την ίδια ώρα ζητά να κλείσει η αξιολόγηση άμεσα. Εδώ υπάρχει μία αντίφαση...
Απ. Καμία αντίφαση δεν προκύπτει από τη στάση μας. Είναι ξεκάθαρη. Την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας, για την δυσχερή θέση της χώρας την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απολύτως, δικό τους ήταν το έργο που παίχθηκε μέχρι σήμερα. Και έχουν και ευθύνη γιατί παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων ένα-ενάμιση χρόνο τώρα με τη αξιολόγηση. Και όσο ο καιρός περνά, ο λογαριασμός μεγαλώνει, και φυσικά θα τον πληρώσει ο απλός πολίτης. Και επαληθευθήκαμε δυστυχώς, γιατί από τη Μάλτα ο κ. Τσακαλώτος μας έφερε το «κοστούμι» των 3,6 δισ. -αν και με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να μπουν οι υπογραφές ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Σε κάθε περίπτωση, εμείς με την ψήφο μας δεν θα τους δώσουμε άφεση αμαρτιών. Δεν θα τους χαριστούμε και αργά ή γρήγορα θα πιούν το πικρό ποτήρι των εκλογών.
Ερ. Ζητάτε εδώ και καιρό εκλογές, προφανώς όμως δεν είναι στο χέρι σας. Μήπως σας βολεύει όλη αυτή η κατάσταση; Δηλαδή να περάσει η κυβέρνηση τα μέτρα και μετά να έρθει η ΝΔ να γλιτώσει και το πολιτικό κόστος...
Απ. Μας βολεύει να παραλάβουμε ερείπια; Γιατί αυτό συμβαίνει τώρα, με τα παιχνίδια του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Διαλύουν κάθε παραγωγική ικμάδα. Ξεζουμίζουν τους ανθρώπους της εργασίας με φόρους πάνω στους φόρους. Κυνηγάνε κάθε επένδυση, εμποδίζουν κάθε πρωτοβουλία, διώχνουν επιχειρήσεις στη Βουλγαρία και όπου αλλού, κάνουν διορισμούς από πόρτες, παράθυρα και φεγγίτες, παίζουν με τα κονδύλια για το μεταναστευτικό. Ποιος θα ήθελε να αναλάβει μετά από αυτή τη λαίλαπα; Μιλήσαμε νωρίς για εκλογές, καιρό τώρα, γιατί το επιβάλει το εθνικό συμφέρον. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική πεζοδρομίου, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριζε κάθε κινητοποίηση, που εκθείαζε τους «αγανακτισμένους», που σιγοντάριζε τους προπηλακισμούς πολιτικών αντιπάλων. Ούτε παίζουμε με τους θεσμούς για μικροκομματικούς σκοπούς, όπως έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας για να μη χάσει το μομέντουμ της εξουσίας. Και ιδού τα αποτελέσματα. Ναι, έτσι, δεν είναι στο χέρι μας οι εκλογές. Είναι, όμως, στο χέρι των πολιτών να διαλέξουν μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ όταν έλθει η ώρα, που να βάλει μια τάξη σ΄ αυτό το χάος.
Ερ. Να δούμε λίγο και την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο; Έχετε περάσει και από το αρμόδιο υπουργείο...
Απ. Την κατάσταση την βλέπουν καθημερινώς οι ίδιοι οι αγρότες, που πίστεψαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των δημαγωγών που σήμερα κυβερνούν, και σήμερα δεν προλαβαίνουν να μετρούν απώλειες. Φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, περικοπές. Όλα όσα νόμιζαν ότι ήταν δεδομένα και αυτονόητα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου έτσι. Αυτοί που έβγαιναν στα κάγκελα με μαξιμαλιστικά συνθήματα σήμερα καταπίνουν την κάμηλο. Οι μάχες, όμως, δεν δίνονται με τα λόγια. Όταν χρειάστηκε, ως αναπληρωτής υπουργός, όπως αναφέρατε, έδωσα τη «μάχη του γάλακτος» και έφτασα μέχρι την παραίτηση για να προστατεύσουμε τον Έλληνα παραγωγό από τις αθρόες εισαγωγές. Σήμερα, το «φρέσκο» γάλα έγινε αορίστου διαρκείας, η τιμή στο ράφι δεν έπεσε, αλλά... τσιμουδιά από τους άλλοτε αλαλάζοντες.
Ερ. Ναι, αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν έχουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια...
Απ. Πράγματι, ο κόσμος είναι μουδιασμένος και απογοητευμένος. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι ότι περνά καλά, ότι δεν βλέπει τα στραβά και τα ανάποδα. Τα βλέπει και συσσωρεύει οργή και απογοήτευση μέσα του. Ίσως και πίκρα που παρασύρθηκε από τα ψέματα. Αν κάτι καλό προκύψει από την περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όλοι γίναμε πιο ώριμοι και πλέον οι επιλογές μας μπορούν να έχουν πιο στέρεα κριτήρια, μακριά από συναισθηματισμούς της στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.