Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο Καμμένος μπήκε στο «κάδρο» της ΝΔ, η οποία δεν ανέχεται πλέον την καπηλεία του χώρου αλλά και του «καραμανλισμού» από τους ΑΝΕΛ




Την εβδομάδα που πέρασε με μπροστάρη τον βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή αλλά και στη συνέχεια με διαρροές και από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επιχειρήθηκε να μπει ένα τέλος στην καπηλεία του ονόματος «Καραμανλής» από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.
 
Πέρα από το αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή, ο κ. Καμμένος και όσα εκφράζει δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρέσβευε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι επίγονοί του στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν και δύο άλλα στοιχεία που δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς.

Πρώτον, ότι η καραμανλική οικογένεια, στο σύνολό της, εμφανίζεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη να του στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι «από εμάς δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας», θέτοντας στο περιθώριο τον «σφετεριστή του καραμανλισμού», όπως έλεγε καραμανλικός βουλευτής, κ. Πάνο Καμμένο. Και,
Δεύτερον, ότι η ΝΔ επιχειρεί μέσω της επίθεσης στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να τον αποκόψει από την ιστορία του κόμματος και να ανοίξει το δρόμο για επιστροφή ψηφοφόρων που την είχαν εγκαταλείψει ως μνημονιακή, αφού πλέον ο κ. Καμμένος αποδείχθηκε πιο μνημονιακός και από τους μνημονιακούς, με αντάλλαγμα την «καρέκλα» του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Αν οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στη Βουλή η ΝΔ διασφαλίζει ακόμα περισσότερο την αυτοδυναμία της καθώς όσο λιγότερα κόμματα υπάρχουν στο επόμενο κοινοβούλιο και όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώνουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός, τόσο μικρότερο ποσοστό θα χρειαστεί το πρώτο κόμμα να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», «σύμφωνα με τις αναλύσεις που γίνονται στην Πειραιώς οι ΑΝ.ΕΛ. στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις ενώ έδειχναν να κινούνται στα όρια της φθοράς και της αφθαρσίας στην τελική ευθεία αύξαναν τη δύναμή τους και την Κυριακή των εκλογών έπαιρναν το εισιτήριο για την είσοδό τους στη Βουλή.
Κάτι σημαντικό που έχει αλλάξει σήμερα αφορά τη λεγόμενη «δυνητική ψήφο». Οι πολίτες ερωτώνται στις δημοσκοπήσεις ποιο κόμμα θα μπορούσαν να ψηφίσουν στο μέλλον. Το 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τον αέρα της νίκης και οι ΑΝ.ΕΛ θεωρούνταν ότι θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο του κυβερνητικού εταίρου αυτό το ποσοστό για το κόμμα του Π. Καμμένου έφτανε το 12% - 14%. «Σήμερα αυτή η υψηλή δυνητική ψήφος έχει εξαφανιστεί», δηλώνει «γαλάζιος» αναλυτής. «Το σχετικό ποσοστό έπεσε γύρω στο 4% .Αυτό δείχνει ότι οι ΑΝ.ΕΛ. έχουν φάει το περισσότερο λίπος τους και αρχίζουν να ακολουθούν την πορεία φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ», συνεχίζει.
Ενα άλλο στοιχείο που κατά την Πειραιώς επίσης έχει σημασία είναι ότι αλλάζει πλέον και η εικόνα που υπήρχε ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ που πήγαν στον Πάνο Καμμένο είναι από τους πιο πιστούς. Ηδη παρατηρούνται διψήφιες μετακινήσεις ψηφοφόρων από τους ΑΝ.ΕΛ. στη ΝΔ άνω του 10%. «Αυτό σημαίνει ότι με ένα σπρώξιμο δικό μας μπορεί ο Κομμένος να βρεθεί εκτός Βουλής», τονίζει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.