Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Θαύμα!!! Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη 13η σύνταξη!!!Απίστευτο, αλλά απόλυτα συριζαϊκό!!!
«Μάλλιασε η γλώσσα» της Νέας Δημοκρατίας, πριν από τρεις μήνες αλλά και πολλών άλλων, να επισημαίνουν ότι το σύστημα με το οποίο η κυβέρνηση έδινε στους συνταξιούχους το «αντίδωρο» που ονόμασε «13η σύνταξη», ήταν διάτρητο, αλλά κανείς δεν τους άκουγε.
Τρεις μήνες μετά ρεπορτάζ του Star και του ΣΚΑΙ έρχονται να αποκαλύψουν ότι ο γνωστός σπερματεκχυτής Μάκης
Μπαλαούρας, με εισόδημα 5.000 ευρώ το μήνα από τη βουλευτική του αποζημίωση, αλλά και συνταξιούχος της Τραπέζης της Ελλάδος (η εν λόγω σύνταξη έχει ανασταλεί όσο διαρκεί η βουλευτική θητεία), έλαβε την 13η σύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. Πρόκειται για βουλευτή ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, αλλά η σύνταξή του έχει ανασταλεί, καθώς παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση.
Ο ίδιος, σύμφωνα με το STAR, δηλώνει ότι θα διαθέσει το έκτακτο βοήθημα στο Ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού φορέα του. Ομως, το περιστατικό δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το αν επισήμανε στην κυβέρνηση το γεγονός ότι το έλαβε, παρότι έχει απολαβές 5.000 ευρώ τον μήνα.
Ο εν λόγω βουλευτής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι ο Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος παραδέχθηκε το γεγονός, κάνοντας λόγο για 300 ευρώ, ενώ τόνξισε ότι ουδέποτε τα έβαλε στην «τσέπη» του. Ο κ. Μπαλαούρας, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το ποσό αυτό αποφάσισε να το διαθέσει ισόποσα στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του προς το Σύλλογο της Τραπέζης.
Το λάθος του συστήματος
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης του εν λόγω βουλευτή, καθώς παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση. Ομως, ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλε στους εργαζομένους του ένα μικρό επικουρικό βοήθημα, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν το σύστημα που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν τη 13η σύνταξη να «διαβάζει» τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, χωρίς να «βλέπει» ότι είναι μέρος μιας μεγαλύτερης σύνταξης.
Το γεγονός αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χιλιάδες άλλοι έχουν πάρει το έκτακτο βοήθημα της κυβέρνησης χωρίς να το δικαιούνται, επειδή έχει ανασταλεί η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της σύνταξής τους καθώς έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες, όπως ανέφερε το STAR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου