Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Επιτέλους, κύριε Τσίπρα, πείτε και μια αλήθεια!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος-  Γράφει ο Πάνος Αμυράς
Αυτή η κυβέρνηση παράγει περισσότερα ψέματα από όσα μπορούν να καταναλώσουν οι τελευταίοι «σανοφάγοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μία εβδομάδα η «Αυγή» με πρωτοσέλιδο θέμα αποκάλυπτε το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από τους δανειστές, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάννη Στουρνάρα. Τις επόμενες ημέρες ενώ όλοι περιμέναμε την κυβέρνηση να ξεσκεπάσει τους συνωμότες είδαμε τον υπουργό Οικονομικών
Ευκλείδη Τσακαλώτο να υπογράφει με συνοπτικές διαδικασίες το «προσύμφωνο» με τους δανειστές.

Κανείς νοήμων πολίτης δεν πιστεύει πλέον τα παραμύθια, που κατασκευάζουν σε καθημερινή βάση οι αργόσχολοι του Μεγάρου Μαξίμου. Το σχέδιο αποσταθεροποίησης ήταν απλώς το προκάλυμμα για την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στη Βαλέτα.
Ωστόσο όλοι θα περίμεναν ότι μετά την καταρχήν συμφωνία με τους Ευρωπαίους η κυβέρνηση θα εγκατέλειπε τις τερατολογίες και θα χρησιμοποιούσε τη γλώσσα της αλήθειας για να εξηγήσει στους πολίτες τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε. Και, όμως, με φωτεινή εξαίρεση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος από τη Βαλέτα ξεκαθάρισε ότι τα μεν βαριά μέτρα σε συντάξεις και φόρους θα νομοθετηθούν για να εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, ενώ τα θετικά αντίμετρα θα ψηφισθούν από τη Βουλή αλλά θα ισχύσουν μόνο εάν έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι περισσότεροι υπουργοί συνέχισαν τα ψέματα.
Το κοντέρ έσπασε ο «μνημονιολυτρωτής» υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κατάλαβε ότι τα θετικά μέτρα θα εφαρμόζονται όταν η χώρα υπολείπεται των δημοσιονομικών στόχων! Προηγουμένως βέβαια είχε προλάβει να καταχεριάσει τον παλιό δικομματισμό για τα δεινά των τελευταίων 40 ετών ξεχνώντας βέβαια ότι και ο ίδιος ήταν επίλεκτο μέλος των Πασόκων μηχανικών.
Ο Τσίπρας με τα ψέματα που έχει πει για το τέλος της λιτότητας και τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα γίνεται περίγελος των πολιτών και αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία και το πολίτευμά μας. Ο πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να εμπνέει τον σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Εάν πιστεύει ότι το ακροατήριό του αποτελείται αποκλειστικά από «σανοφάγους» έχει πέσει έξω. Η συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων έχει συρρικνωθεί δραματικά μετά τη διετία των ψεύτικων υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά. Για αυτό, κύριε Τσίπρα, πείτε επιτέλους την αλήθεια στους πολίτες για αυτά που υπογράψατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.