Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Αυγενάκης: Η ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα Τσίπρα- Αστειότητες τα αντίμετρα- Εξαιρετικά χρήσιμος ο λόγος του Βενιζέλου

Η Νέα Δημοκρατία θα επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση, δηλώνει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζει πως μια μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει
κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε ελευθερία που δίνει το 3ο μνημόνιο.

«Το έχουμε κάνει και στο παρελθόν επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, μπορούμε να το πετύχουμε και τώρα» προσθέτει.

«Αστειότητες τα περί αντιμέτρων»

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης χαρακτηρίζει "αστειότητες" την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι θα ληφθούν τα αντίμετρα προς ανακούφιση των πολιτών.

"Ο κ. Σπίρτζης μας έλεγε πως ένα ευρώ θα δίνεις, ένα ευρώ θα παίρνεις αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εμείς δεν βλέπουμε να υπάρχουν θετικά μέτρα" καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.


"Πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για εκλογές"

Σχετικά με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει πως το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

"Ανεξαρτήτως του πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να πάμε σε εκλογές. Οι εκλογές δεν συνδέονται με την αξιολόγηση, εμείς ζητάμε εκλογές από πέρυσι. Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα" καταλήγει.

«Ο Βενιζέλος ομορφαίνει με την παρουσία του τη Βουλή»

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας - μετεκλογικά - με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και με όσους είναι υπερ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια στο πρόσωπο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Ο κ. Βενιζέλος ομορφαίνει με την παρουσία του το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο λόγος του, η στάση και τα επιχειρήματά του μας είναι εξαιρετικά χρήσιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου