Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

To Παραδικαστικό κύκλωμα και οι απίστευτες για δημοκρατία καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως κυρίας Τσατάνη για τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Image result for δικαιοσύνηΕίναι κάτι πρωτοφανές όλο αυτό που αποκαλύπτεται, τόσο για το μέγεθος των, επί ΣΥΡΙΖΑ, αντιθεσμικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από έναν παρακρατικό μηχανισμό, όσο και για τις άθλιες μεθόδους υποκόσμου που αυτό χρησιμοποιούσε. 
Η κυρία Τσατάνη είναι η τέταρτη κατά σειρά εισαγγελέας που κάνει -στην κατάθεσή της στην Προανακριτική- βαρύτατες καταγγελίες, εναντίον του πρώην υπουργού του  κ. Τσίπρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρώην εισαγγελέας κατέθεσε -αναφέροντας
χαρακτηριστικούς διαλόγους- ότι δεχόταν απειλές τόσο από τον Παπαγγελόπουλο όσο και από τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη, ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τη δίωξε πειθαρχικά και ταυτόχρονα ανέλαβε η ίδια την κρίση της δίωξης.  Επίσης υποστήριξε, ότι υπάρχει ταύτιση μεταξύ των όσων της προσάπτει ο κ. Παπαγγελόπουλος και των όσων αναγράφονταν στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την εις βάρος της βομβιστική επίθεση. 
Σαφέστατα με τις μέχρι στιγμής καταθέσεις τεσσάρων ανώτατων εισαγγελέων, και τις βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου αποκαλύπτεται το στήσιμο από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης ενός παρακρατικού – παραδικαστικού μηχανισμού, με σκοπό την χειραγώγηση υποθέσεων και την κατασκευή, κατά το δοκούν, κατηγοριών. Αποδεικνύεται επίσης περίτρανα από τις μαρτυρίες, μια άθλια πρωτοφανής σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό το σκοτεινό παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο επενέβαινε και σε άλλες υποθέσεις στοχοποιώντας επίσης επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που δεν ήταν αρεστοί στην Κυβέρνηση Τσίπρα και στον Παπαγγελόπουλο. 
Αυτή η υπόθεση θα πάει προφανώς μέχρι τέλους και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Όμως ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει μια απάντηση στους Έλληνες πολίτες: γνώριζε ή όχι για τη δράση αυτή του Υπουργού του; Γιατί δεν μπορεί να βγαίνει στη Βουλή πριν λίγες μέρες και να λέει ότι: «δεν υπάρχει Αυγενάκης αλλά Μητσοτάκης, γιατί τότε με την ίδια λογική: «δεν υπάρχει Παπαγγελόπουλος αλλά Τσίπρας».
 
Ποιά ήταν η μεθόδευση που ακολουθούσε το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου;
 
Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η πρώτη που σε ανύποπτο χρόνο δημόσια (το 2016 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) μίλησε για τις μεθοδεύσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σήμερα φώτισε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις μεθοδεύσεις του κυκλώματος. Έριξε φως στο παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου, αποτελώντας την τέταρτη υψηλόβαθμη εισαγγελική λειτουργό (μετά τους κ.κ εισαγγελείς Ράικου, Αγγελη, Αθανασίου) που περιγράφει μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη εξωθεσμική διαδικασία:
Η μεθόδευση, όπως περιγράφηκε ήταν η εξής:
1. Πιέσεις Παπαγγελόπουλου προς δικαστικούς λειτουργούς για συγκεκριμένες υποθέσεις που τον ενδιαφέρουν
2. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που δεν ενδίδουν στις εξωθεσμικές πιέσεις, απειλούνται από τον τέως αναπληρωτή υπουργό.
3. Ακολουθεί στοχοποίηση, κυρίως από δημοσιεύματα   του κ. Βαξεβάνη
4. Οι εισαγγελείς αρνούνται να υποκύψουν στα Μ.Μ.Ε. που τους χτυπούν.
5. Ύστερα από όλα αυτά, ακολουθεί  προσπάθεια πειθαρχικής εξόντωσης τους.
Τέσσερις λοιπόν εισαγγελείς καταγγέλλουν τις ίδιες συμπεριφορές, τις ίδιες πιέσεις, στις ίδιες μεθοδεύσεις και τα ίδια πρόσωπα. Όσοι δικαστικοί λειτουργοί δεν «συμμορφώνονταν προς τας ...υποδείξεις» Παπαγγελόπουλου, έμπαιναν στο στόχαστρο του ίδιου κι ακολουθούσε ο κ. Βαξεβάνης κι άλλα φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ. Μετά και τη χθεσινή κατάθεση κανένας δεν έχει αμφιβολία για το παρακράτος των Ρασπούτιν-ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων τους και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους κατά των πολιτικών αντιπάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.