Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ποιά είναι η θέση της ΝΔ για τη ΣΕΚΑΠ- Η πρόταση που έχει κάνει για τη διάσωση της εταιρείας



Καπνοβιομηχανία της Ξάνθης ΣΕΚΑΠ

Πολλά έχουν λεχθεί με το θέμα της ΣΕΚΑΠ και τη στάση της ΝΔ
Ουδέποτε η ΝΔ στάθηκε αρνητικά σε οποιαδήποτε υγιή επιχειρηματική δράση στη χώρα μας. Πόσο μάλλον όταν αυτή η δράση αφορά στη μεταποίηση προϊόντων του πρωτογενούς τομέα που έχει άμεση σχέση
με το αγροτικό εισόδημα και με τις εξαγωγές.
Ωστόσο, όπως προείπαμε, η δράσεις αυτές πρέπει να είναι υγιείς και να μη στηρίζονται σε πολιτικά ή άλλα συμφέροντα.
Η ΝΔ επιθυμεί η ΣΕΚΑΠ να επιβιώσει και να ανθίσει ως ελληνική βιομηχανία. Και θα είναι στο πλευρό κάθε νόμιμης προσπάθειας για τη διάσωση της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο στην εταιρεία η Νέα Δημοκρατία έχει σαφώς τοποθετηθεί και στη Βουλή. Τάσσεται εναντίον της διαγραφής του προστίμου. Άλλωστε, η διαγραφή ενός προστίμου, πέρα από τη βλάβη που προκαλεί στο εθνικό συμφέρον, εγείρει και ζητήματα εμμέσων κρατικών ενισχύσεων. Η Ε.Ε. απαγορεύει να ενισχύεται μια εταιρεία έναντι μιας άλλης, που δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο.
 
Το ερώτημα βέβαια που εύλογα προκύπτει είναι «ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας;». Η πρόταση της ΝΔ είναι απλή και ξεκάθαρη και διατυπωμένη και σε ανακοινώσεις της:

«H διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της λειτουργίας της εταιρείας είναι για τη Νέα Δημοκρατία μια πολύ σημαντική υπόθεση. Προτείνουμε να έρθει η εταιρεία σε επαφή με τις Αρχές, ώστε να καταστεί δυνατή η τμηματική, με δόσεις δηλαδή, καταβολή του προστίμου.

Με αυτόν τον τρόπο:
  • Η εταιρεία θα διατηρηθεί ζωντανή και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εργασία τους.
  • Οι παραγωγοί της περιοχής (Ροδόπη, Ξάνθη, κ.λπ.) θα μπορούν να δίνουν στην εταιρεία ένα μέρος της παραγωγής τους.
  • Το δημόσιο συμφέρον δεν θα θιγεί διότι τελικά το πρόστιμο θα εισπραχθεί και δεν θα διαγραφεί, έστω και σε βάθος χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.