Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μητσοτάκης: Αφετηρία της μεγάλης πορείας του κοινωνικού κράτους ο εθελοντισμός (φωτογραφίες)


 Πηγή: eleftherostypos.gr
Την αξία του εθελοντισμού αλλά και την αρωγή της κοινωνίας πολιτών στα χρόνια της κρίσης εξήρε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση του ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Ο κ.  Μητσοτάκης δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τα δάκρυα και τη μιζέρια αλλά
και ότι μας κρατάει πίσω. Η αυτοκριτική του πολιτικού συστήματος για τα λάθη του παρελθόντος θα οδηγήσει στην αισιοδοξία και την εθνική αυτοπεποίθηση».
Τόνισε επίσης «πως είναι υπόθεση πρωταρχικά κάθε πολίτη κοινωνικά ενεργού και όχι μιας κυβέρνησης η ενθάρρυνση εθελοντικών κινήσεων. Παρότι η χώρα μας κατατάσσεται ουραγός στη συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες αλλά και τις δωρεές σε ΜΚΟ, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες ανθρωπισμού σε όλη την επικράτεια και κυρίως στα νησιά όσον αφορά τη βοήθεια στους αναξιοπαθούντες».
mitsotakis-ethelontismos-1300-1
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το πλάνο του κόμματος λέγοντας: «σας παρουσιάζουμε τον ορισμό κατευθυντήριων αξιών στη λογική του εξορθολογισμού του εθελοντισμού. Δέσμη μέτρων μέσω των οποίων θα δημιουργηθεί ένας κεντρικός φορέας, με ενιαίο μητρώο εθελοντικών ομάδων και θεσμικό πλαίσιο που θα βάλει σε τάξη τη διάσπαρτη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, τη διαφάνεια και την κατοχύρωση των εθελοντών όσον αφορά την εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψη».
Κλείνοντας, πρότεινε «τη δημιουργία νέων αγνών εθελοντών μέσω της διαπαιδαγώγησης ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο».
mitsotakis-ethelontismos-1300-3
Την εκδήλωση στη στοά βιβλίου στην οδό Πεσμαζόγλου χαιρέτισαν η πρόεδρος του ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Ρόδη Κράτσα και ο γραμματέας κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων της ΝΔ Γιώργος Σταμάτης, οι οποίοι και ανέλαβαν τη διοργάνωση.
Ομιλητές διεθνούς βεληνεκούς τίμησαν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα εθελοντισμού για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
mitsotakis-ethelontismos-1300-2
Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης (διευθυντής γραφείου μεταναστών και προσφύγων της ιεράς συνόδου της Ελλάδος και εκπρόσωπος του  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου), ο Philippe Leclerc (εκπρόσωπος ύπατου αρμοστή ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα), ο Αντώνης Αυγερινός (πρόεδρος ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) και ο Νικήτας Κανάκης (πρόεδρος οργανισμού Γιατροί του κόσμου Ελλάδος), ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Κωνσταντίνα Μπούσιου(γενική διευθύντρια του ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής)
Παρόντες ήταν επίσης ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπεύθυνος εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος και Παύλος Μαρινάκης αντίστοιχα.
Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ταγαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.