Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πώς απαντά ο Καραμανλής σε όσα είπε ο Ρουσόπουλος- Ο κ. Τσίπρας έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται για το καλό της χώρας


(PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ανάγκη στήριξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και οι δηλώσεις πρώην υπουργών και συνεργατών του Κώστα Καραμανλή οδήγησαν σε υπερβολές και φαίνεται ότι οι πληροφορίες για συχνές επικοινωνίες του πρώην πρωθυπουργού με τον νυν πρωθυπουργό άναψαν «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα το περιβάλλον Καραμανλή να αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις, μέσω διαρροών.

Οι πρώην υπουργοί, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, αποκάλυψαν επικοινωνίες μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Καραμανλή σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές, όπως το βράδυ της κρίσιμης 17ωρης διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, ο Θ. Ρουσόπουλος απέδωσε και ηγετικά χαρακτηριστικά τον νυν Πρωθυπουργό, προκαλώντας αίσθηση.
Σύμφωνα με το Mega υπήρξε μια ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τσίπρα Καραμανλή τον Φεβρουάριο, λίγο πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όταν ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή και του πρότεινε να είναι αυτός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής τότε του απάντησε αρνητικά.
Ωστόσο, μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε πηγές από το καραμανλικό μπλοκ επισημαίνουν με νόημα ότι ο Κώστας Καραμανλής «παρεμβαίνει ακόμη και με απευθείας επικοινωνίες όταν κρίνει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα».Επιβεβαιώνουν δε εκείνη την επικονωνία προσθέτοντας ότι «αυτό που θέλησε να κάνει τότε ήταν να λειτουργήσει ο λόγος του ως αντίβαρο προς τις φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- όπως αυτή του Παναγιώτη Λαφαζάνη- που εισηγούνταν ακόμη και ρήξη με την Ευρώπη».
Από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με τις δηλώσεις Ρουσόπουλου τονίζουν ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έγιναν στο παρελθόν και ότι οι δυο άνδρες δεν έχουν ανοιχτή γραμμή ότι δεν βρίσκονται δηλαδή σε διαρκή επικοινωνία.
Λένε μάλιστα ότι οι αναφορές Ρουσόπουλου σε ηγετικά χαρακτηριστικά του Τσίπρα δεν συνεπάγονται και συνολική πολιτική αποδοχή του. «Δεν σημαίνει ότι αυτά τα ηγετικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται για το καλό της χώρας» σημειώνουν με νόημα.

rigillis18.blogspot/N. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.