Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Κυριάκος: Δεν συμβιβάζομαι με τη ΝΔ του 28%- Θα αλλάξω τα πάντα και θα φέρω τους πολίτες και πάλι στη ΝΔ

Ισοδύναμο με τη στασιμότητα θεωρεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή, όπως τόνισε δεν έχει κάνει καμία πρόταση για να αλλάξει η ΝΔ.
Σε συνέντευξή του στο Mega, τόνισε ότι προσωπικά δεν συμβιβάζεται με το 28%, χαρακτήρισε περίεργο ακόμα και σήμερα στελέχη και βουλευτές να αυτοπροσδιορίζονται ως Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί, ενώ σχολιάζοντας τα όσα είπαν οι κ.κ. Ρουσόπουλος και Στυλιανίδης περί συνομιλιών Καραμανλή - Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης το αμφισβήτησε και είπε ότι καλο είναι ό,τι θέλει να πει ο καθένας να το λέει ο ίδιος και όχι μέσω τρίτων.
Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε:

"Ο κ. Μεϊμαράκης ισοδυναμεί με την στασιμότητα της ΝΔ, παρόλο που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη, δεν θεωρώ πως είναι ο κατάλληλος να τη διευρύνει, καθώς δεν έχω ακούσει καμία ιδέα του σε αυτή την κατεύθυνση. Από άλλους υποψήφιους αντίθετα έχω ακούσει κάποιες καλές απόψεις, αλλά πιστεύω ότι εγώ είμαι πιο κατάλληλος να φέρω πίσω στο κόμμα πολίτες που το έχουν εγκαταλείψει", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
 "Δεν συμβιβάζομαι με το 28%, στόχος μου είναι η ΝΔ να κερδίσει τον Τσίπρα και η ΝΔ να εκφράσει τους εκλογείς του πολιτικού κέντρου. Μακριά από εμένα υποθέσεις πως όποιος χάσει την Κυριακή θα πάει να κάνει δικό του κόμμα", ήταν το σχόλιό του για τους στόχους του εφόσον εκλεγεί.
Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρουσόπουλου και Στυλιανίδη πως ο Κ. Καραμανλής έχει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ το αμφισβήτησε. "Δεν μπορώ να σχολιάσω τι κάνει ο κ. Καραμανλής. Δεν ξέρω αν υπάρχει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και θα μου έκανε εντύπωση αν πράγματι υπάρχει. Μπορεί ο ίδιος ο κ. Καραμανλής να βγει ανοιχτά να το πει. Η ΝΔ είναι απένταντι στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποδεικνύεται εμμονικός και ανίκανος πρωθυπουργός".

Επανέλαβε πως δεν έχει ζητήσει επίσημα τη στήριξη κανενός βουλευτή για την υποψηφιότητά του, ενώ σχολίασε πως είναι περίεργο εν έτει 2015 οι υποψήφιοι να αυτοπροσδιορίζονται ως "καραμανλικοί" οι "μητσοτακικοί", σημειώνοντας πως η ΝΔ θυμίζει φεουδαρχικό κόμμα, πράγμα που ο ίδιος σκοπεύει να αλλάξει εφόσον εκλεγεί.

Ερωτηθείς τέλος για το αν ο Προκόπης Παυλόπουλος ως τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης φέρει ευθύνη για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως "όλη η κυβέρνηση τότε έφερε ευθύνη, όχι συγκεκριμένα κάποιος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.