Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Υπονόμευση Μεϊμαράκη από το Σαμαρικό μπλοκ



Μόνο τυφλοί δεν θα διαπίστωναν την υπονόμευση που δέχεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και το αρνητικό για τη ΝΔ αποτέλεσμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχοντας βάλει μπροστά τα πρωτοπαλίκαρά του Γεωργιάδη και Βορίδη, τα οποία χάρις σε αυτόν βρίσκονται στη ΝΔ και χάρις σε αυτόν έγιναν υπουργοί, αμφισβητεί πλέον με κάθε τρόπο αυτόν που ο ίδιος έχρισε διάδοχό του.
Ο παντελώς απών από τον προεκλογικό αγώνα Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να επιβάλει στον κ.
Μεϊμαράκη  να μη γίνει καμία αλλαγή στις λίστες και φυσικά επέβαλε τους δικούς του ανθρώπους στη λίστα του Επικρατείας, με πρώτον και καλύτερον τον γραφικό Δημήτρη Σταμάτη.  Τώρα με τους δικούς του βουλευτές, την εκλογή των οποίων είχε προωθήσει στις εκλογές του Ιανουαρίου, επιχειρεί να θέσει και πάλι υπό τον έλεγχό του το κόμμα.
Το πρόβλημα διαπιστώνουν και άλλοι αναλυτές. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που κάνουν τα parapolitika.gr:
«Υπονόμευση από τον Αντώνη Σαμαρά, βλέπουν πολλοί πίσω από το επιτελείο του Βαγγέλη Μειμαράκη.
Στο στρατηγείο του προέδρου της ΝΔ, υπάρχει μεν απογοήτευση για το αποτέλεσμα, που θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αν είχαν βάλει πλάτη όλοι, φωτογραφίζοντας τον προκάτοχο του.
Το βέβαιο είναι πως στην κεντροδεξιά το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει κουβέντα για τα αίτια της ήττας και πως η κεντροδεξιά θα επιστρέψει εκεί που ανήκει». 
Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

12 σχόλια:

  1. Είναι όπως τα λέτε. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο, αν ήταν ο Σαμαράς στη θέση του αρχηγού. Ο Μεϊμαράκης είχε μόνο λίγους μήνες, παρέλαβε χάος. Κατάφερε να κρατήσει και να αυξήσει το ποσοστό σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μετά το δημοψήφισμα η ΝΔ ήταν υπό διάλυση, αυτό το ξέρει καλά ο Σαμαράς. Γιατί παραιτήθηκε επειδή τα πήγε καλά; Ας σταματήσουν να υπονομεύουν την παράταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα κρατήσει, όταν αρχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα. Δεν είναι ώρα για εσωστρέφεια. Ο κόσμος δεν ψήφισε ΝΔ εξ αιτίας του Σαμαρά. Το σαμποτάζ είναι ολοφάνερο αλλά έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ' ορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΔ πήρε ακριβώς τα ίδια ποσοστά με τον Σαμαρά. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ούτε την ακροδεξιά μπορεί να ανακόψει γιατί το 2004-2009 καλωσόριζε λαθρομετανάστες, ούτε στο Κέντρο να απευθυνθεί αφού το 2004-2009 διέλυσε την οικονομία ολοσχερώς.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς.Ο πραγματικός καταστροφέας λέγεται Καραμανλής και τον έχουν και τον κοιτάνε στην Ραφήνα,
      Γιγάντωσε τα ελλείμματα,εξιδανίκευσε την αριστερά,καλωσόρισε δια του Παυλόπουλου τους λαθρομετανάστες (ευχαριστούμε που μας προτίμησαν).Φυσική απόληξη του καραμανλισμού είναι ο Καμμένος που έγινε κανονικός δορυφόρος της αριστεράς.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ανώνυμε (8.38) θέλεις να ξεχνάς ότι όταν ανέλαβε ο Καραμανλής το 2004 είχε μπροστά του τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναγκάστηκε να χορέψει στο χορό των προηγούμενων με υπερτιμολογήσεις, ανεργία που προέκυψε μετά την περάτωση των έργων και βέβαια τις φωτιές του 2007...
      Και ας μη ξεχνάμε το ποιος άνοιξε τα σύνορα όταν ήταν υπουργός εξωτερικών επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη...

      Διαγραφή
    4. @Rigillis18

      Οι καραμανλικοί από δικαιολογίες σκίζουν! Όταν ανέλαβε ο καταστροφέας της Ραφήνας το εμπορικό έλλειμμα ήταν 4% του ΑΕΠ και το 2009 είχε φτάσει στο 15%!!!! Για να μιλήσω για την ανταγωνιστικότητα καλύτερα. Αλλά αυτά δεν τους ενδιαφέρουν τους καραμανλικούς, το μόνο που τους νοιάζει είναι να γλύφουν την παρασιτική αριστερά και να διοικούν το δοβλέτι. Αν μπορείς σε παρακαλώ γράψε 10 πράγματα που σας διαφοροποιούν τους καραμανλικούς από τους συριζαίους, αλλιώς πηγαίντε ΣΥΡΙΖΑ και αφήστε τη Δεξιά ήσυχοι αδέξιοι!

      Διαγραφή
  2. Εάν έβγαινε σε συνεντεύξεις να μιλήσει θα λέγατε ότι δημιουργεί κακές εντυπώσεις.
    Καμμιά υπονόμευση δεν έγινε.Δικαιολογίες για αποτυχημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός ήταν ο πετυχημένος;

      Διαγραφή
    2. πάντως όχι ο Σαμαράς...

      Διαγραφή
    3. @sofiamag
      Σε επίπεδο πολιτικών αποτελεσμάτων είναι γελοίο να συγκρίνεται ο Σαμαράς με τον ολετήρα της Ραφήνας. Μην το επιχειρήσετε δεν σας παίρνει!

      Διαγραφή
  3. Ώπα ρε μεγάλε! Σιγά τα ωά! Μάθαμε μια κουβεντούλα και τη λέμε συνέχεια; Μη ξεχνάς εκτός όλων των άλλων ποιος έφερε ξανά στο προσκήνιο τον Θεό σου... Άντε αγόρι μου να αναστήσετε την ΠΟΛΑΝ σας, αργήσατε.
    Δεν έχει υπάρξει στην ελληνική ιστορία πρωθυπουργός που να έχει ρίξει την κυβέρνηση τη δική του μόνος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα λέγε ειλικρινά από τα ελλείμματα του 2004-2009 έτρωγες; Ακόμη και ο Σαμαράς μπορεί να πιστωθεί αρκετά θετικά στην διακυβέρνησή του, ο καταστροφέας που υποστηρίζεις τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Όπως το ξεπούλημα του μεγαλύτερου μέρουςτης αγροτικής γης σε ιδιωτική τράπεζα;
      Δεν θα με ρωτήσεις ποιος το έκανε;

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.