Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά από 11 χρόνια οι πολίτες μπορούν να δουν τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη



Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», στο δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

  • Η Κυβέρνηση ανακοινώθηκε νύχτα γιατί δεν αντέχει το φως της ημέρας. Μιλάμε για την ανακύκλωση προσώπων που έχουν δώσει δείγματα γραφής.Θεωρώ απώλεια το γεγονός ότι έφυγε ο κ. Πανούσης αλλά και ο κ. Νικολούδης. Σε τι συμπέρασμα πρέπει να καταλήξει κανείς όταν ο αρμόδιος υπουργός για τη διαφθορά, ένας καταξιωμένος εισαγγελέας, απομακρύνεται; 

  • Εκτιμώ ότι η Κυβέρνηση θα αποδειχθεί παντελώς ανίκανη για να διαχειριστεί τη μνημονική πραγματικότητα  διότι και βούληση δεν έχει και διαχειριστική ικανότητα δεν διαθέτει.   

  • Υπάρχουν πολύ δύσκολα πράγματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε να μην μπούμε στην περιπέτεια του bail in και κατά συνέπεια του κουρέματος των καταθέσεων. 

  • Όταν υπάρχει νικητής υπάρχει και ηττημένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και η Νέα Δημοκρατία έχασε. Δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Η κρίσιμη μάζα πήγε στην αποχή. 

  • Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο αστικό φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα. Θα πρέπει από την αρχή όσοι ενδιαφέρονται να εκτεθούν στην κρίση της κοινωνίας και να συμφωνήσουμε ότι όποιος χάσει θα στηρίξει τον ή την Πρόεδρο που θα κερδίσει την εκλογή. 

  • H Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει άλλους διχασμούς αλλά θα πρέπει να αφήσει πίσω της μηχανισμούς, βαρονίες, ταμπού. Να ανοιχτεί πραγματικά στην κοινωνία. Να δώσει μια αίσθηση πραγματικής και όχι υποκριτικής ανανέωσης. Γι' αυτό διεκδικώ την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

  • Έχοντας πλήρη αίσθηση των προνομίων αλλά και των βαρών που ένα βαρύ όνομα εκ των πραγμάτων συνεπάγεται. Έχοντας το μεγάλο πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας αγωνίζομαι για να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και αυτοί που δεν είχαν το ίδιο πλεονέκτημα με μένα. Στην πορεία το όνομα ήταν πλεονέκτημα αλλά και μειονέκτημα. Το νόμισμα έχει δυο όψεις. 

  • Είχα πάντα την ηθική υποχρέωση να αγωνίζομαι και να δουλεύω δυο φορές πιο πολύ για να αποδείξω ότι αξίζω. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου απέναντι στο όνομά μου. Σέβομαι τον πατέρα μου τιμώ την ιστορία του και εκτιμώ ότι μετά από 11 χρόνια μπορούν να δουν τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη. Θέτω στην κρίση των πολιτών το βιογραφικό μου, τις θέσεις μου, το έργο μου. 

  • Με την Ντόρα έχουμε πολύ καλή προσωπική σχέση, είμαστε αδέρφια και όταν καθόμαστε στο οικογενειακό τραπέζι ξεχνάμε την πολιτική. Την ίδια στιγμή, όμως, έχουμε πολιτικές διαφωνίες και για το πως βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία. 

  • Η Νέα Δημοκρατία έχει ταυτότητα και ας έχει ξεθωριάσει λίγο. Είναι το μεγάλο αστικό, φιλελεύθερο, κεντροδεξιό κόμμα. Δυστυχώς στην πορεία πήραμε διαζύγιο με τα παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με τις δόξες του παρελθόντος. 

  • Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα πολιτών που κάποια στιγμή στο παρελθόν, μας εμπιστεύτηκαν και τώρα μας έχουν γυρίσει την πλάτη. 

  • Θα είμαι μέχρι το τέλος υποψήφιος. Δεν ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για να αποχωρήσω στη συνέχεια.

  • Λέω ναι σε ένα debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

  • Ανακοίνωσα πρώτος την υποψηφιότητά μου γιατί πιστεύω σ' αυτό που κάνω. Πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να αλλάξω τη Νέα Δημοκρατία. 

  • Θέλω μια Νέα Δημοκρατία η οποία να μην χωρίζεται σε Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς, Σαμαρικούς. Θέλω μια Νέα Δημοκρατία η οποία πάνω από όλα θα δουλεύει με αξιοκρατία και πάνω από όλα θα έχει τη δυνατότητα να προοδεύσει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

  • Θα πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα προχωρήσουμε και ποιους θα αφήσουμε πίσω. Το ότι είσαι μεγάλο κόμμα δεν σημαίνει ότι νερώνεις τις θέσεις σου σε τέτοιο βαθμό που θες να είσαι αρεστός σε όλους. Στο παρελθόν κλείσαμε το μάτι και σε συντεχνίες και δεν πήραμε διαζύγιο από το λαϊκισμό. 

  • Όλοι χωράνε στη Νέα Δημοκρατία αλλά ο αρχηγός δίνει τον τόνο και το ιδεολογικό στίγμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.