Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ανάποδες καραμανλικών για τους εναγκαλισμούς Σαμαρά με Βενιζέλο

Ανάποδες έχουν πάρει και πάλι οι καραμανλικοί βουλευτές μετά την χθεσινή επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο γραφείο του πρώην κυβερνητικού εταίρου του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οι εναγκαλισμοί Σαμαρά – Βενιζέλου όσο συγκυβερνούσαν μπορεί σε πολλούς να προκαλούσαν εμετικές τάσεις και η βάση να αντιδρούσε, αλλά όλοι θεωρούσαν την συγκυβέρνηση «αναγκαίο κακό». Κανείς όμως δεν μπορεί να καταλάβει τις μετεκλογικές αβρότητες Σαμαρά – Βενιζέλου, πολύ περισσότερο όταν έχει
προηγηθεί η αήθης προσωπική επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Κώστα Καραμανλή.
Χθες λοιπόν, λίγο πριν τη συνεδρίαση της ολομέλειας επί της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε για περίπου 15 λεπτά τον κ. Βενιζέλο στο γραφείο του στη Βουλή.
Τι συζήτησαν δεν ξέρουμε και δεν έχει σημασία. Σημασία για τους καραμανλικούς βουλευτές έχει ότι είχε προηγηθεί η επίθεση στον κ. Καραμανλή, και η επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Και όπως οι ίδιοι βουλευτές επισημαίνουν σημασία έχει ότι ακολούθησε το φάλτσο Σαμαρά ότι «δεν οδήγησε το μνημόνιο στην κρίση αλλά η κρίση έφερε το μνημόνιο», αποδεχόμενος έμμεσα τις κατηγορίες που κατά καιρούς έχουν εκτοξεύσει στο ίδιο μήκος κύματος παλαιότερα οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, αποδεχόμενος ότι για τη μη αντιμετώπιση της κρίσης έχει ευθύνες ο κ. Καραμανλής.
Βέβαια οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου λησμονούν επιμελώς ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ήταν εκείνο που αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεννόηση με τον Καραμανλή τον Απρίλιο του 2009, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης.
Και φυσικά το φάλτσο Σαμαρά δεν το άφησε αναξιοποίητο ο κ. Τσίπρας ο οποίος
ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να πει ευθέως αν θεωρεί ότι ο Κώστας Καραμανλής ευθύνεται για την κρίση, με αφορμή τη φράση του κ. Σαμαρά ότι “η κρίση έφερε τα Μνημόνια”.

Rigillis18.blogspot/ N. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.