Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Απαξιώνουν μόνοι τους εαυτούς τους



Οι 300 της Βουλής, όχι άδικα, πολλές φορές φωνάζουν ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους απαξιώνουν με αποτέλεσμα να επηρεάζεται κι ο λαός, απαξιώνοντας συλλήβδην πρόσωπα και θεσμούς. Σήμερα όμως φρόντισαν οι ίδιοι να απαξιώσουν εαυτούς μη προσερχόμενοι στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού, με την έναρξη των εργασιών της νέας Συνόδου του Κοινοβουλίου.

Είπαμε να μην εμφανίζονται σε δημόσιες τελετές γιατί υπάρχει κίνδυνος γιουχαΐσματος για πολλούς εξ αυτών, όχι όμως και να μην εμφανίζονται και στη Βουλή… «Αν συνεχισθεί αυτή η εικόνα, τότε να το κλείσουμε το  “μαγαζί”, έλεγε με απογοήτευση παλαιός κοινοβουλευτικός…
Βέβαια ευθύνη φέρει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος, του οποίου οι υπηρεσίες, όπως μας έλεγαν βουλευτές που δεν προσήλθαν, δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τα γραφεία τους, αφού, όπως υποστηρίζουν έως την Παρασκευή το μεσημέρι δεν είχε εκδοθεί πρόγραμμα για την παρούσα εβδομάδα.
Ωστόσο και εκείνοι που το έμαθαν, όπως οι πολιτικοί αρχηγοί Αλέκα Παπαρρήγα και Αλέξης Τσίπρας, έλειπαν. Και όσον αφορά το ΚΚΕ ήταν τουλάχιστον παρόντες ορισμένοι βουλευτές του, αλλά από ο ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε σύσσωμος.
Ας φροντίσουν λοιπόν οι Βουλευτές μας να σέβονται πρώτα τους εαυτούς τους και να είναι τυπικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους, κι έπειτα ας ρίχνουν αλλού ευθύνες για την υποβάθμιση των θεσμών. Γιατί σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν να υπάρχει ένα υποβαθμισμένο κοινοβούλιο, αφού δεν μπορούν να αποτρέψουν εντελώς την ύπαρξή του. Είναι ανάγκη όμως οι βουλευτές να τους δίνουν «τροφή»;
ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.