Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: «Ο κόσμος ανάποδα -Εγώ με κόκκινη γραβάτα και εσύ με μπλε»

Related imageΣυνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα είχε ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης,  λίγο μετά τις 11:00 στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και το τετ α τετ με τον Τραμπ, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Με χαμόγελα και σχόλια για το χρώμα της γραβάτας που φορούσαν ξεκίνησε η συνάντηση των δύο ανδρών...
Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κουτσούμπα
Μητσοτάκης: Γενικέ μου γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εγώ με κόκκινη γραβάτα και εσύ με μπλε.
Κουτσούμπας: Χρόνια Πολλά, καλή Χρονιά, τα είπαμε και στο προεδρικό. Δεν μπορούσα να έρθω την Παρασκευή. Ημουν στο Λονδίνο σε κομματική εκδήλωση.
Μητσοτάκης: Το ΚΚΕ οργανώνεται στο εξωτερικό ενόψει της ψήφου των αποδήμων.
Κουτσούμπας: Πρώτη φορά πήγα στο Λονδίνο.
Μητσοτάκης: Αλήθεια;
Κουτσούμπας: Δεν είχα ξαναπάει.

Κουτσούμπας: Θέλουμε απλή ανόθευτη αναλογική χωρίς πλαφόν 3%

Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Βρισκόμαστε στη δίνη σοβαρών εξελίξεων, ανταγωνισμών και αντιθέσεων στην περιοχή.  Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους. Εκφράσαμε την αντίθεση του ΚΚΕ με τη νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που επεκτείνει τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή».
Ο γ.γ. του ΚΕΕ άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση η οποία παλιότερα είχε άλλες θέσεις, όμως ως κυβέρνηση ουσιαστικά προετοίμασε αυτή την απαράδεκτη αμερικανονατοϊκή συμφωνία».
«Εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τις τοποθετήσεις, τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ, σχετικά με την δολοφονική ενέργεια ενάντια σε αξιωματούχο μιας άλλης χώρας. Ηταν εγκληματική ενέργεια αυτή του του Τραμπ. Έπρεπε καθαρά να ειπωθεί στις ΗΠΑ και μάλιστα όχι για το πρόσωπο το συγκεκριμένο, όπως ξέρετε εμείς δεν υπερασπίζουμε το Ιρανικό καθεστώς, έχουμε πλήρη αντίθεση με το πώς συμπεριφέρεται στη χώρα του και την περιοχή. Ομως εδώ πρόκειται για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εκτός από το γεγονός τις δολοφονικής ενέργειας ενάντια σε έναν αξιωματούχο», σημείωσε.
Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του για τη «συνεχή και παρατεινόμενη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, εκ μέρους της τούρκικης αστικής τάξης, του Ερντογάν, της κυβέρνησης της Τουρκίας με όλες αυτές τις οριοθετήσεις ΑΟΖ με την Λιβύη. Και βεβαίως την απαράδεκτη τακτική του να αμφισβητεί ακόμα και διεθνείς συμφωνίες που καθόρισαν τα σύνορα στην περιοχή και στα συγκεκριμένα κράτη, εδώ στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο από προηγούμενες δεκαετίες. Και φυσικά εκφράσαμε την διαφωνία μας για την προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης».
Τέλος, για τον νέο εκλογικό νόμο είπε πως η πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η «καθαρή ανόθευτη απλή αναλογική χωρίς μπόνους στο πρώτο κόμμα, χωρίς πλαφόν ούτε το 3% που υπάρχει σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.