Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Βαρουφάκης: Ρώτησα τον Τσίπρα «είσαι ηλίθιος;» όταν μου είπε για το «ναι» σε πλεονάσματα 3,5%

Βαρουφάκης: Ρώτησα τον Τσίπρα «είσαι ηλίθιος;» όταν μου είπε για το «ναι» σε πλεονάσματα 3,5%
Σε νέες αποκαλύψεις για όσα έγιναν μεταξύ του ίδιου και του Αλεξη Τσίπρα το α΄ εξάμηνο προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ επικριτικός εμφανίστηκε και κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέμεινε στην εκδοχή ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα λέγοντας στα Παραπολιτικά FM ότι «ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» προσθέτοντας, ξανά, ότι τα πρόσωπα όλων στο Μαξίμου ήταν θλιμμένα όταν τους δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε, επίσης, ένα τετ-α-τετ που είχε με τον με τον Αλέξη Τσίπρα όταν έμαθε ότι ο πρωθυπουργός είχε συναινέσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο.

«Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ' ό,τι «ηλίθιος».

Για τον διάδοχο του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είπε ότι «πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλάγη. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου».

Ακόμα πιο σκληρός εμφανίστηκε με τον Γιώργο Χουλιαράκη τον οποίο χαρακτήρισε «εντολοδόχο». «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ότι «άξιζε λιγότερο από το χαρτί που γράφτηκε». «Έφριξα και όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την διαπραγμάτευση του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε ως «όπλο» την αναδιάρθρωση των ομολόγων της ΕΚΤ. Δήλωσε πως ο Μάριο Ντράγκι πίεσε για να μην συμβεί αυτό, υπό τον φόβο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. «Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας» πρόσθεσε για τον πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε πει στα Eurogroup ούτε μία λέξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνος ο πρωθυπουργός.

Σχολίασε ακόμα και το γεγονός ότι ηχογραφούσε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμα τις έχει όλες κρατημένες. «Στις συνεδριάσεις αυτές κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πρακτικά;» διερωτήθηκε αφήνοντας αιχμές για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.