Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Βρούτσης: Αυτές οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα είναι οι τελευταίες- Ο Τσίπρας έχει δεσμευθεί και για άλλες

Ο Γιάννης Βρούτσης εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για περαιτέρω μειώσεις στο ασφαλιστικό και ότι οι περικοπές των συντάξεων κατά 18% από 1/1/19 δεν θα είναι οι τελευταίες.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ''εφεύρημα'' της προσωπικής διαφοράς ''στήθηκε'' για να γίνει οριζόντια μείωση στους σημερινούς συνταξιούχους, πολύ
φοβάμαι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και για περαιτέρω μειώσεις 2,1 δισ. στο Ασφαλιστικό, μέχρι την ολοκληρωτική εξάλειψή της», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής.
Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει «δύο ιδιαίτερα θετικές διαρθρωτικές αλλαγές», που είχαν δρομολογηθεί από τον ίδιο, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια ανέστειλε καταγγέλλοντας. Πρόκειται για την απλοποίηση και κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, και επιπλέον για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του συνδικαλιστικού νόμου.
Ακόμη, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι πέρα από την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων των ασφαλιστικών ταμείων από τα 10,492 δισ. ευρώ το 2014, στα 22,492 δισ. ευρώ, υπάρχουν και άλλα κρυφά ληξιπρόθεσμα μέχρι 5.000 ευρώ, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποκρύπτονται από την κυβέρνηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου