Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Δ.Ε.Θ.: Η ετήσια ανάγνωση ψεμάτων του Αλέξη Τσίπρα



Η Δ.Ε.Θ. έχει εξελιχθεί στον ετήσιο τόπο ανάγνωσης ψεμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Το 2014 παρουσίασε το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αντί για σκίσιμο των μνημονίων, παροχές 12 δις, σεισάχθεια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του κατώτατου μισθού, ακολούθησαν δύο
μνημόνια και μέτρα 14,7 δις.

Το 2015, όταν υποτίθεται ότι είχαμε τελειώσει από τις αυταπάτες, τα ψέματα συνεχίστηκαν.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τη φορολογία. Έβαλε νέους φόρους κι το 2016 ο ΟΟΣΑ χαρακτήρισε τους Έλληνες τους πιο βαριά φορλογούμενους πολίτες μεταξύ των χωρών-μελών του οργανισμού.

Είπε ότι δεν θα παραχωρήσουν τα κόκκινα δάνεια σε funds. Και βλέπουμε περισσότερους πλειστηριασμούς από ποτέ. 

Είπαν ότι θα παραχωρήσουν μόνο 9 περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου. Ετοιμάζονται να παραχωρήσουν ακόμα και αυτά για τα οποία υποτίθεται έκαναν τοπικά δημοψηφίσματα. 

Ψέματα είπαν και το 2016. 

Για την ανάπτυξη, το χρέος, την ποσοτική χαλάρωση, τα πλεονάσματα, τα νέα φορολογικά μέτρα, τον ακατάσχετο λογαριασμό, κ.α. 

Σε όλους τους στόχους απέτυχαν και οι περισσότερες εξαγγελίες έμειναν στα λόγια 

Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε 13 από αυτά. Δεν έλαβε καμία απάντηση.

Και φυσικά έχουμε το νέο μεγάλο ψέμα, αντίστοιχο με αυτά των προ των εκλογών, ότι δήθεν τελειώνουν τα μνημόνια. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε βαριά λιτότητα με μειώσεις μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμα χρόνια.

Με τόσο βαρύ ιστορικό οι φετινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα μόνο ως νέος κρίκος στην αλυσίδα των ψεμάτων μπορούν να εκληφθούν… 

Η Κυβέρνηση όλα αυτά προσποιείται ότι δεν τα θυμάται. Όσο όμως και να επιθυμεί να σκεπάσει την αποτυχία της θα κριθεί με βάση το τι υποσχέθηκε και τι έκανε. Και οι πολίτες θα κρίνουν και το έργο και την πολιτική εντιμότητα της Κυβέρνησης που εξαπάτησε όσο κανένας τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.