Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Metron Analysis: Προβάδισμα Μεϊμαράκη μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ- Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν του... "χεριού τους" τον Τζιτζικώστα

Προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι των τριών συνυποψηφίων του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ της εκλογικής βάσης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγράφουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της “Metron Analysis” που δημοσιεύει η εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
απολαμβάνει δημοφιλίας της τάξεως του  89% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που επέλαξαν την ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τη μεγαλύτερη δημοφιλία μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 64%, ενώ ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 59% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 41%.

Στην ίδια δημοσκόπηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει την μεγαλύτερη αποδοχή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ορισμένοι πρόβαλαν ως επιτυχία του νεαρού Περιφερειάρχη με το σκεπτικό ότι έχει διείσδυση στο αντίπαλο κόμμα. Ωστόσο η πραγμνατική ανάγνωση είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν ως ηγέτη του αντιπάλου κόμματος τον κ. Τζιτζικώστα επειδή, λόγω του συνταγματικού κωλύματος που έχει να εκλεγεί βουλευτής, τον θεωρούν εύκολο αντίπαλο και λύση πιο βολική στον Αλέξη Τσίπρα.
 Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, από εκείνους που ψήφισαν στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, το 53% βλέπει θετικά τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον 34% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το 21% τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 8% τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.