Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας ομολογεί τα λάθη και την ανικανότητά του»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα «The Guardian», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε τα λάθη, τα ψέματα, την άγνοια και την ανικανότητά του να διαλέγει

συνεργάτες.

Ελπίζουμε να μη χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να παραδεχτεί και την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα.

Όχι μόνο στην οικονομία, με τη ζημιά άνω των 100 δις ευρώ του πρώτου εξαμήνου, τα δύο πρόσθετα Μνημόνια, τη λιτότητα στην οποία έχει δεσμεύσει τη χώρα για πολλά ακόμα χρόνια, τους αυξημένους φόρους και τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά των πολιτών.

Αλλά και στην ποιότητα της πολιτικής μας ζωής, με τον διχαστικό λόγο του και τη συστηματική υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών.

Αλλά και να μην το παραδεχτεί ο κ. Τσίπρας, μικρή σημασία έχει.

Το ξέρουν οι πολίτες και γι' αυτό του έχουν γυρίσει την πλάτη».

 

Η συνέντευξη στον Guardian


Τη δική του εκδοχή της πραγματικότητας παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Guardian, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Helena Smith. Μπορεί ο πρωθυπουργός να προχώρησε στην παραδοχή ότι έκανε "μεγάλα λάθη", ιδιαίτερα "στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά" και ότι κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου το 2015 δεν είχε την εμπειρία ή την αίσθηση "πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες", παράλληλα όμως αποπειράθηκε να παρουσιάσει μια εικόνα για την πορεία της χώρας αισιόδοξη, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι "τα χειρότερα είναι ξεκάθαρα πίσω μας". Στην πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο νέο του βιβλίο αναφέρθηκε λακωνικά, υποστηρίζοντας ότι το περίφημο "σχέδιο Β" του πρώην υπουργού Οικονομικών "ήταν τόσο αόριστο, ώστε δεν άξιζε να μιλάμε για αυτό", ενώ, όσον αφορά την κατηγορία που του προσάπτει μέρος της κοινής γνώμης ότι έχει επανειλημμένως πει ψέματα στον ελληνικό λαό, είχε μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα προσέγγιση: "εάν βγεις στο δρόμο και ρωτήσεις για αυτήν την κυβέρνηση, πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι είμαστε 'ψεύτες', αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ανέντιμοι ή βάλαμε το χέρι μας στο δοχείο με το μέλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.