Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Εικόνα που δεν συνάδει με τη σοβαρότητα της παράταξης

Σε ορισμένες ΝΟΔΕ η εικόνα που παρουσιάζεται δεν συνάδει με αυτή που θέλει να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια σύγχρονη Νέα Δημοκρατία.
Όπως διαβάζουμε στην πατρινή ιστοσελίδα dete.gr, στην Αχαΐα συμβάινουν πράγματα που αποτελούν ντροπή για την εικόνα της παράταξης. Τα ίδια βέβαια συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές. Μήπως λοιπόν η Συγγρού θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο (το είχαμε προτείνει και στην περίπτωση των Τρικάλων), όπου οι υποψήφιοι "ξεφεύγουν" να χάνουν και το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι και να αναζητείται τρίτη λύση;
Παραθέτουμε το ρεπορτάζ του dete.gr:
"Οι επόμενες ημέρες των εσωκομματικών εκλογών στην Αχαΐα, έδωσαν τα πρώτα δείγματα σε σχέση με τον αριθμό των εκλεκτόρων που επεδίωκαν να συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης και Γιάννης Μάκκας.

Απέχοντας δέκα ημέρες από την Κυριακή 17 Απριλίου, οπότε και θα στηθούν κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΝΟΔΕ, Γιάννης Μάκκας και Ανδρέας Μαζαράκης εντείνουν τις προσπάθειες τους για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές στήριξης από τους νεοεκλεγέντες που έχουν δικαίωμα ψήφου.
Στην διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής έγιναν έκτροπα, τουλάχιστον όπως καταγγέλλουν γνωστοί παράγοντες της ΝΔ και στελέχη του κόμματος με παράδοση! Ετσι αφίχθησαν στο Αρσάκειο, εκεί όπου γίνονταν οι εκλογές, στελέχη της ΟΝΝΕΔ διορισμένα (και όχι εκλεγμένα) και υπό τις ευλογίες και τις σχετικές διαταγές του κ. Σιαδήμα, Πατρινού ΟΝΝΕΔίτη και «κολλητού» του υποψήφιου Προέδρου Ανδρέα Μαζαράκη ψήφισαν εκλέκτορες που στηρίζουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Οι αντιδράσεις πολλές! Όλοι πήραν χαμπάρι στη ΝΔ τι συνέβη. Χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Θρασύβουλου Μαυρομμάτη: «...ήθελα να ‘ξερα ποιός ηλίθιος "εγκέφαλος" της Ν.Δ. εμπνεύστηκε αυτό το ανόητο καταστατικό για τις εσωκομματικές εκλογές που όλα τα μέλη της παράταξης μπορούν να ψηφίζουν και να εκλέγουν τον πρόεδρο του κόμματος, όχι όμως και τον πρόεδρο της κάθε ΝΟΔΕ...!!
...ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ...»! Άλλο στέλεχος της ΝΔ έλεγε: «μια χούφτα επαγγελματίεςφοιτητοσπουδαστές με την ανοχή της ΟΝΝΕΔ επιχειρούν να αλλάξουν την ψήφο χιλιάδων Αχαιών και μάλιστα Πατρινών...»!

Δεν είναι τυχαία και τα επεισόδια που συνέβησαν! Μέχρι και ξύλο έπεσε όταν μέλη της ΔΑΚΕ επιχείρησαν να βάλουν στην κάλπη δύο και τρία ψηφοδέλτια μαζί. Αλλοι παλιοί ΟΝΝΕΔίτες – σήμερα στελέχη του κόμματος, τους είδαν, έλεγαν πως είναι «του Σιαδήμα» και τα έβαλαν μαζί τους! Έπεσε… το ξύλο της αρκούδας και τα επεισόδια σταμάτησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων!
Από την πλευρά των υποψηφίων και οι δύο είναι αισιόδοξοι. Φαίνεται πως με την παρέμβαση των «φυτευτών» της ΟΝΝΕΔ (εκλογές στην ΟΝΝΕΔ έχουν να γίνουν χρόνια και προ ετών είχε εκλεγεί Πρόεδρος με αφισβητούμενες διαδικασίες), ο κ. Μαζαράκης πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ξεπέρασε σε αριθμό εκλεκτόρων, αυτούς του κ. Μάκκα. Όμως ο νυν Πρόεδρος της ΝΟΔΕ τυγχάνει της εμπιστοσύνης των εκλεγμένων υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης!
Χαμός με το μήνυμα Μαζαράκη!
Της κακομοίρας έγινε και στο διαδίκτυο, με μήνυμα που ανέβασε ο υποψήφιος Πρόεδρος για την ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης, την παραμονή των εκλογών. Εγραψε: « Σήμερα το βράδυ φρόντισε να μην κοιμηθείς.
Θα σε επισκεφτώ στα όνειρά σου.
Σφάλισε τα μάτια σου,αλλά τα μάτια της καρδιάς σου κράτα τα ανοιχτά.Αν χρειαστεί με μανταλάκι.
Είναι η τελευταία μας ευκαιρία»! Τώρα, το αν το μήνυμα ήταν πολιτικό ή όχι, απομένει να διευκρινιστεί. Ωστόσο προκάλεσε πολλά σχόλια!
Απειλήθηκε δεύτερο επεισόδιο!
Ένα δεύτερο επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα ενώ γινόταν καταμέτρηση σταυρών στο κεντρικό διαμέρισμα. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν κάποιοι απόντος του Προέδρου της εφορευτικής και παρουσία κάποιων που τον αντικαταστούσαν, βρήκαν την ευκαιρία δύο υποψήφιοι και σταύρωσαν σε κάποια ψηφοδέλτια… τον εαυτό τους! Κάποιοι τους είδαν και ειδοποίησαν στελέχη της ΝΔ που θέλησαν να προστατεύσουν την εκλογική διαδικασία. Όμως οι δύο υποψήφιοι το έμαθαν και έφυγαν… άρον άρον! Κάποιοι δε έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν ακύρωση της διαδικασίας.
Οι εκλέκτορες
Ο συνολικός αριθμός των στελεχών που θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης είναι 106. Οι 74 (πρόεδροι και μέλη των δημοτικών οργανώσεων) εκλέχθηκαν την περασμένη Κυριακή. Οι δύο ενδιαφερόμενοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ, Γιάννης Μάκκας και Ανδρέας Μαζαράκης, εντείνουν πλέον τις επαφές τους με τους εκλεγμένους, προκειμένου να αποσπάσουν τη στήριξή τους.
Ένα όνομα στα 3 ψηφοδέλτια για τα οποία… έπεσαν μπουνιές!
Ένα όνομα είχε «σταυρωθεί» και στα 3 ψηφοδέλτια που κρατούσε στα χέρια του ΟΝΝΕΔίτης ο οποίος επιχείρησε να τα ρίξει στην κάλπη των συνέδρων. Και για τα οποία έγινε το γνωστό επεισόδιο με τις μπουνιές στο Αρσάκειο. Ηταν το όνομα γνωστού στελέχους της ΝΔ, επιμελητηριακού συμβούλου και πασίγνωστου επιχειρηματία. Ο συγκεκριμένος υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαζαράκη.
Εγινε επίσημη καταγγελία για το επεισόδιο
Απαντες στη ΝΔ έμειναν εμβρόντητοι από το επεισόδιο με τις μπουνιές στην διάρκεια της πρώτης ημέρας της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη γίνει επίσημη καταγγελία, ωστόσο εκτιμάται ότι η πλειοψηφία των μελών του κόμματος δεν έχει ακριβή εικόνα για όσα συνέβησαν, καθώς δεν έγινε δημοσιοποίηση της επίσημης καταγγελίας. Ετσι το «ξύλο» πέρασε… στα ψιλά!
Φήμες τα όσα ακούστηκαν!
Στο μεταξύ όργιο φημών υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με τους εκλεγμένους και το ποιους στηρίζουν! Μέχρι και αριθμοί γράφτηκαν, ωστόσο εκτιμάται ότι όλα αυτά… θα καταρρεύσουν την Κυριακή 17 Απριλίου. Προφανώς κάποιοι λογαριάζουν… χωρίς τους «ξενοδόχους»!
. Πηγή dete.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.