Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Κουμουτσάκος: Το κόμμα πορεύεται ενωμένο σε μια μεγάλη εκλογική νίκη επί του καταστροφικού λαϊκισμού



Τη βεβαιότητα ότι όπως ο Μακρόν έτσι και ο Κυριάκος κερδίζουν τους λαϊκιστές εκφράζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
 Για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι βρέθηκε σε ιδεολογικό και πολιτικό vertigo ενώ χαρακτηρίζει το κλείσιμο της
συμφωνίας σύγχρονο μύθο του μαρτυρίου του Σίσυφου. «Αντί να τα σκίσουν έγιναν οι πρωταθλητές των Μνημονίων», λέει χαρακτηριστικά.
Ακόμα αναφέρεται σε πανηγυρισμούς μιας πλασματικής επιτυχίας επισημαίνοντας ότι το μόνο πραγματικό πλεόνασμα που βλέπω είναι το πρωτοφανές πλεόνασμα θράσους της κυβέρνησης.
Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ λέει ότι γεννήθηκε από τη συμβιωτική σχέση μιας ιδεοληπτικής λαϊκιστικής Αριστεράς και μιας οπορτουνιστικής υπερ-Δεξιάς.
«Η ΝΔ διεκδικεί σχεδόν με βεβαιότητα την αυτοδυναμία», τονίζει στη συνέχεια και ξεκαθαρίζει ότι «αυτό που εσείς αποκαλείτε λαϊκή Δεξιά και πρόκειται για την παραδοσιακή Δεξιά έχει πολύ σημαντική θέση».
Ο Γ Κουμουτσάκος επίσης αφήνει αιχμές για το πρώην σημιτικό μπλοκ. «Η Ιστορία έχει δείξει ότι στη ΝΔ ούτε εισέρχονται ούτε ενσωματώνονται μπλοκ ούτε μπλοκάκια».
Στα περί καραμανλικών και μητσοτακικών ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν Δ απαντάει ότι «το σύνολο του κόμματος χωρίς αποκλίσεις πορεύεται ενωμένο και συντεταγμένο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς μια μεγάλη εκλογική νίκη επί του καταστροφικού λαϊκισμού». Όσον αφορά στον Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι γέφυρες εδώ και καιρό οικοδομούνται και λειτουργούν αμφίπλευρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.