Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτές θα είναι οι πρώτες αποφάσεις μου

Απαντήσεις στο ερώτημα γιατί μένουμε στην ΕΕ αφού είναι επώδυνο αλλά και τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ως πρωθυπουργός αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ερωτήσεις που δέχθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο καθηγητής Φέργκιουσον ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Γιατί επιμένετε να παραμένετε στην Ευρώπη, ενώ
είναι τόσο επώδυνο;».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Το μέλλον μας είναι στην Ευρώπη, δεν υπάρχει εναλλακτική οδός» για να συμπληρώσει: «Και, εν τέλει, ανεξάρτητα από το νόμισμα, θα πρέπει να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική οικονομία με ανοιχτές αγορές και λειτουργικό δημόσιο τομέα».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε τι θα πράξει ως πρωθυπουργός στις πρώτες 200 μέρες εφόσον γίνει κυβέρνηση η ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
«Χρειαζόμαστε μια ανταγωνιστική οικονομία και τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει άμεσα να χαμηλώσουμε τους φόρους και να απελευθερώσουμε την αγορά μας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Η φορολογική μεταρρύθμιση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι κομβική για την Ελλάδα. Θα είναι η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε ως Κυβέρνηση. Με έμφαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επιτάχυνση στις διαδικασίες αδειοδότησης. Άλλες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε αφορούν τη δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και επιβράβευση των καλών δημοσίων υπαλλήλων. Θα πραγματοποιήσουμε τις τομές που απαιτούνται στην Παιδεία, σε σχολεία και πανεπιστήμια, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία» επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ σημαντικό «να έρθουν ξένες επενδύσεις» ενώ συνέχισε: «Υπήρξαν καθυστερήσεις σε μεγάλες αποκρατικοποιήσεις. Πρέπει να βρούμε 100 δις επενδύσεων σε πέντε με επτά χρόνια. Θα πρέπει κάποια κεφάλαια να προέρχονται από ξένες επενδύσεις και κάποια από εγχώριες. Το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών είναι πολύ σημαντικό για την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ άμεσα πρέπει να δοθεί λύση στα κόκκινα δάνεια».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Χάσαμε την αξιοπιστία μας. Έγινε τρομερή ζημιά στην οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματεύονταν το πρώτο εξάμηνο με τον τρόπο που επέλεξε να διαπραγματευτεί, το 3ο Μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.