Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τι εννοούσε ο Κυριάκος όταν είπε ότι έξι μηνών ήταν πολιτικός κρατούμενος; - Δείτε τι έγραψε στη σελίδα του

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ειρωνευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη  για την αναφορά του στην ομιλία του στη Βουλή ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος από την Χούντα, σε ηλικία 6 μηνών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε:

«Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τη χθεσινή μου δήλωση στη Βουλή. Σε όσους αποφάσισαν χωρίς γνώση ή χωρίς σεβασμό να χλευάσουν την οικογένειά μου, απαντώ ευθέως.
Ο πατέρας μου συνελήφθη και φυλακίστηκε από στρατιωτικούς την πρώτη νύχτα του πραξικοπήματος. Όταν γεννήθηκα, η χούντα δεν άφηνε τη μητέρα μου να βγει από το σπίτι της. Γι αυτό και δεν δέχομαι τους εύκολους αφορισμούς και τη διαστρέβλωση της αλήθειας».
Πράγματι η χούντα είχε συλλάβει τον πατέρα του και η μητέρα του με τον νεογέννητο Κυριάκο ήταν ουσιαστικά σε κατ' οίκον περιορισμό. 
Μέχρι που όλη η οικογένεια κατάφερε να φύγει για τη Γαλλία όπου παρέμειναν αυτοεξόριστοι μέχρι την πτώση της δικτατορίας.
Και αν οι Αριστεροί εκείνης της εποχής εξαργύρωσαν τις διώξεις τους αυτό δεν το έπραξαν οι πολιτικοί της κεντροδεξιάς οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που διώχθηκαν από τη χούντα των συνταγματαρχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.