Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Απάντηση Βορίδη στον Τζιτζικώστα: Άδικο να πει κανείς ότι ο Κυριάκος δεν σέβεται την δεξιά ταυτότητα της ΝΔ. Είναι λάθος!- Εκφράζει το σύνολο της ΝΔ!



Απάντηση στις επικρίσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα ότι ουσιαστικά εγκαταλείπεται η δεξιά φυσιογνωμία της ΝΔ έδωσε μέσα από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού «Παραπολιτικά 90,1», ο ιδεολογικός εκπρόσωπος της «πεφωτισμένης δεξιάς» Μάκης Βορίδης τονίζοντας ότι «είναι άδικο το να πει κανένας ότι ο Κυριάκος δεν σέβεται την δεξιά ταυτότητα της ΝΔ. Είναι λάθος!», κι επισημαίνοντας σε όσους ασκούν κριτική ότι εκείνο που προέχει είναι να φύγει ο Τσίπρας και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα πάνω στο οποίο συμφωνούν και Δεξιά και Κέντρο.
Ο πρώην υπουργός σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα capital controls και την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, είπε ότι ουσιαστικά "η κυβέρνηση έχασε μια ευκαιρία να βγάλει από πάνω της τον Βαρουφάκη" και η στάση
της φανερώνει ότι "ουσιαστικά αναλαμβάνει την ευθύνη ο κος Τσίπρας και η κυβέρνηση του και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και μετά την ψήφιση του μνημονίου, αναλαμβάνει ο κος Τσίπρας και η σημερινή κυβέρνηση την ευθύνη για τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου".
Με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη
Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Είναι προφανές ότι η όλη υπόθεση του ISIS έχει δημιουργήσει ένα παράπλευρο αλλά πολύ σημαντικό θέμα. Ανεξαρτήτως αν υπάρχουν κέντρα συντονισμού, μπορεί να μην υπάρχουν, πίσω από διαφορές πράξεις αποτρόπαιης βίας πολύ συχνά όπως ήταν αυτή η τελευταία με τον αποκεφαλισμό, διαφορά επίπεδα ριζοσπαστικοποίησης φαίνεται ότι ξεδιπλώνονται και αυτό γεννά ένα πολύ δύσκολο και γενικό θέμα. Εδώ έχουμε το ξεδίπλωμα μιας τυφλής, ασυντόνιστης, ασύμμετρης τρομοκρατίας που γεννά ένα πολύ μεγάλο και πιεστικό ζήτημα δημόσιας τάξης. Γι’ αυτό λέω ότι εδώ είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα και βάζει όλες τις αξίες της Ευρώπης σε δοκιμασία.
Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Το να έχεις σποραδικά φαινόμενα βίας που να παίρνουν αυτά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επίθεσης εναντίον των χριστιανών, επίθεσης εναντίον των ευρωπαίων, εναντίον όσων μιλούν μια συγκεκριμένη γλώσσα ή έχουν μια συγκεκριμένη θρησκεία, αυτό γεννά τεράστια ζητήματα.  Τεραστία ζητήματα γιατί προφανώς αυτοί οι πολίτες, πρέπει να προστατεύουν και είναι υποχρέωση των ευρωπαϊκών κρατών να τους προστατεύουμε. Είναι υποχρέωση των κρατών να εγγυηθούν την ασφάλεια. Από την άλλη μεριά είναι απολύτως προφανές ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις μια αντίστοιχη συλλογική ενοχή. Δεν μπορείς να γυρίσεις να πεις φταίνε όλοι οι μουσουλμάνοι γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε όλοι οι μουσουλμάνοι. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει αυτού του είδους τις ενέργειες. Επομένως ούτε μπορεί να αφήσουμε τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες να εκτραπούν από αυτό που είναι ο κορμός, όμως ότι οφείλουμε να έχουμε μια επαρκή απάντηση σε επίπεδο δημόσιας τάξης και ασφάλειας και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση της αστυνόμευσης, χρειάζεται ενδεχομένως να ενισχύσουμε τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών και τη διαχείριση των πληροφοριών. Χρειάζεται να είμαστε πολύ πιο αυστηροί σε διαφορά επίπεδα τα οποία αφορούν τον αξιακό  μας κορμό και το να συμμερίζονται όλοι τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες, αυτό ναι νομίζω ότι ανοίγει μια συζήτηση και  θα οδηγήσει την Ευρώπη στο να ενισχύσει καταρχήν τις πολιτικές ασφάλειας.
Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Αν η Ευρώπη δεν λύσει αποτελεσματικά το ζήτημα της ασφάλειας τότε στην πραγματικότητα όλο και περισσότερο θα ενισχύονται φωνές οι οποίες θα ζητούν την αλλαγή του αξιακού πλαισίου του ευρωπαϊκού και αυτό θα είναι μια μεγάλη ήττα. Γι’ αυτό και επιμένω ότι η Ευρώπη διατηρώντας το αξιακό της πλαίσιο πρέπει να ενισχύσει τις πολιτικές της δημόσιας τάξης. Αυτή πρέπει να ειναι η απάντηση. Η Ευρώπη πρέπει να περιφρουρήσει τους πολίτες της και να τους προστατεύσει.
Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή
Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Θεωρώ ότι ο κος Τσακαλώτος ξέφυγε χτες γιατί άρχισε να κάνει προσωπικές αναφορές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πράγμα που προξένησε την μήνιν των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πυροδοτήθηκε ένταση στο ζήτημα αυτό. Αλλά δεν θέλω να μένω σε αυτά τα οποία είναι πιο μικρά, μπορεί να φανερώνουν ένα πολιτικό ήθος αλλά σε τελευταία ανάλυση το μείζον εχθές ήταν ότι κατά την γνώμη μου η κυβέρνηση έχασε μια ευκαιρία να βγάλει από πάνω της τον Βαρουφάκη. Με την απόρριψη της πρότασης που κάναμε εμείς για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πρώτη περίοδο στην πραγματικότητα η κυβέρνηση υιοθέτησε πλήρως τον Βαρουφάκη.
Δεν έχει πάρει αποστάσεις από αυτή την περίοδο, δεν την καταδίκασε, δεν την άφησε να ερευνηθεί, δεν διαφοροποιήθηκε προκειμένου να είναι πειστική ως προς το σχέδιο που υπηρετεί σήμερα.
Και θεωρώ ότι είχε μεγάλη σημασία και αξία της χθεσινής στάσης της κυβέρνησης και της χθεσινής συζήτησης, είναι ότι φανερώνει ότι ουσιαστικά αναλαμβάνει την ευθύνη ο κος Τσίπρας και η κυβέρνηση του και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και μετά την ψήφιση του μνημονίου, αναλαμβάνει ο κος Τσίπρας και η σημερινή κυβέρνηση την ευθύνη για τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου. Αυτό σημαίνει κατά την γνώμη μου ότι ο κος Τσίπρας δεν ήθελε να συσταθεί αυτή  η επιτροπή γιατί αυτή εξεταστική επιτροπή θα αναδείκνυε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν εμπλεκόμενος στο plan x.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα συνεχίσει η εφαρμογή του προγράμματος το Σεπτέμβριο με τα δύσκολα μέτρα ή είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων
Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις αυτού του τύπου, μπορώ μόνο να πω ότι φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αρκετά ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επομένως από αυτή την πλευρά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κοινοβουλευτική αμφισβήτηση. Αντιθέτως νομίζω ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σαφέστατη κοινωνική μειοψηφία. Και επίσης εισηγείται πολιτικές και εφαρμόζει μέτρα και κυρίως διαμορφώνει ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο είναι απολύτως αδιέξοδο. Αυτό είναι που πρέπει να ανατραπεί. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ο αγαπημένος των ξένων. Σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε εξαιτίας των επιλογών του κου Τσίπρα έχει υπάρξει ο απόλυτος ανθελληνισμός του τραπεζικού συστήματος. Οι τράπεζες μέσα στο επόμενο διάστημα θα τις δείτε να διοικούνται από ξένους οικονομικούς διευθυντές.
Άρα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα οποία κάνει και επειδή ακριβώς δεν μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των επιχειρηματιών, την εμπιστοσύνη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, και επειδή δεν υπάρχουν λοιπόν επενδύσεις οποιαδήποτε μορφής, στην πραγματικότητα μας βουλιάζει. Τώρα ποια είναι η χρονική στιγμή που θα μας έχει βουλιάξει τοσο ώστε να αντιληφτεί ότι αυτό είναι ανυπόφορο για τον ελληνικό λαό και ότι θα πληρώσει ένα βαρύ πολιτικό τίμημα όποτε γίνουν εκλογές, και επομένως θα αποφασίσει να σταματήσει την καταστροφική πορεία και τη διαδρομή αυτό νομίζω ειναι το πολιτικό ζήτημα, κι αυτό ειναι περισσότερο πιο σημαντικό από το θέμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Ερωτηθείς τι θα μπορέσει να κάνει η ΝΔ στην περίπτωση που θα κληθεί στην περίπτωση που θα υπάρχουν τετελεσμένες αποφάσεις 
Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Η ΝΔ έχει πει αρκετά πράγματα μέχρι στιγμής, νομίζω θα πει πολλά περισσότερα αλλά έχει πει αρκετά πράγματα. Έχει πει για το μείγμα πολιτικής που πιστεύει ότι θα έχει. Τώρα με ρωτάτε αν είναι τόσο κακή η κατάσταση τι θα μπορεί να κάνει η ΝΔ; Η απάντηση είναι θα κάνει ότι μπορεί. Γι’ αυτό και λέμε ότι είναι πολύ σημαντικό να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η κυβέρνηση, για να σταματήσει η καταστροφή του τόπου, για να σταματήσει η καταστροφή της οικονομίας. Όσο μένει αυτή  η κυβέρνηση τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση, τόσο η ανάταξη της θα είναι δυσκολότερη.
…Έχουμε πει συγκεκριμένα πράγματα και τα οποία πρέπει να αφαιρέσουμε ως βάρη από την πλάτη του ελληνικού λαού, και ταυτόχρονα να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό σχέδιο στα δημοσιονομικά μας το οποίο ο πρόεδρος μας το έχει εκθέσει.
Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στον κ. Μητσοτάκη ότι επικεντρώνεται στο Κέντρο 
Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση δεν έχει αντικειμενική βάση. Αυτή τη στιγμή πολιτική προτεραιότητα και του Κέντρου και της Δεξιάς είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση. Να φύγουν αυτοί προκειμένου να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα στο οποίο και το Κέντρο και η Δεξιά έχουν συμφωνήσει ποιο είναι. Είναι ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας , ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δημιουργίας θέσεων εργασίας…
Είναι άδικο το να πει κανένας ότι ο Κυριάκος δεν σέβεται την δεξιά ταυτότητα της ΝΔ. Είναι λάθος! Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός της ΝΔ και με αυτή την έννοια επιθυμεί και θέλει και πράγματι το κάνει, να εκφράσει το όλον της ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.