Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Θεοδωρικάκος: Το στοίχημα για τη ΝΔ είναι εκεί στα δυτικά του Κηφισού στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στη Νίκαια, στους ανθρώπους που νόμισαν ότι θα τους σώσει οΤσίπρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει προοπτική στους ξεχασμένους στους ανέργους στους εξαπατημένους Ελληνες τονίζει στον "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού και τηςεπικοινωνιακής ομάδαςτης Ν.Δ, ο οποίοςέχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία ως πολιτικός ερευνητής και αναλυτής, εκτιμά ότι στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει, τονίζοντας ωστόσο ότι από τιςεκλογές θα προκύψει σταθερότητα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει ότι η ΝΔ ως λαϊκή παράταξη "οφείλει να είναι κοντά και να εκπροσωπεί
τους ξεχασμένους τους ανέργους τους εξαπατημένους Ελληνες. Το στοίχημα είναι εκεί στα δυτικά του Κηφισού στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στη Νίκαια, στους ανθρώπους που νόμισαν ότι θα τους σώσει ο κ Τσίπρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να πιάσει το νήμα της επικοινωνίας με τη νεότερη γενιά που είναι μακριά από την πολιτική"


 «Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει συνώνυμο των ψεμάτων, της απογοήτευσης, της αποτυχίας, της τεράστιας ζημιάς στη χώρα και στην κοινωνία του διχασμού. Τη διετία Τσίπρα μεγάλωσαν οι ανισότητες και η κοινωνική αδικία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει αξιοπιστία, σοβαρότητα, ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική για όλους. Ενώνει τους Ελληνες και είναι εκείνους που μπορεί να φέρει δουλειές στη χώρα», δήλωσε ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», με αφορμή το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται δύο χρόνια πρωθυπουργίας Τσίπρα και ένας χρόνος προεδρίας Μητσοτάκη στη ΝΔ.
Στο ερώτημα αν θα γίνουν εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «Ο κ. Τσίπρας θέλει να κρατηθεί στην εξουσία όσο μπορεί περισσότερο. Αλλά είναι τέτοια η απομόνωσή του από την κοινωνία που δεν πρόκειται να αντέξει». Παράλληλα πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα «ξεκίνησε μία προεκλογική περίοδος που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει το πιθανότερο είναι ότι θα είναι παρατεταμένη».
Το 2017 θα είναι μία δύσκολη χρονιά, εκτίμησε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη και σε βαθιά απογοήτευση. «Ο χρόνος λιγοστεύει και η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα λάθη της, τα επαναλαμβάνει. Εχει συμφωνήσει στα πιο σκληρά μέτρα αλλά δεν τολμά να τα παραδεχθεί», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που είναι άπιαστα και απαιτούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας και το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. «Αυτά δεν θέλουν να τα πουν γιατί καταλαβαίνουν ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής της κοινωνίας. Για αυτό παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται, αλλά όλοι ξέρουν ότι μετά από αυτό έρχονται τα χειρότερα», τόνισε.
Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος και αποφασισμένος και ότι η ΝΔ θα σχηματίσει μία ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.
Συμπλήρωσε όμως ότι δεν φτάνει η πολιτική αλλαγή για να βγει η χώρα από την «καταιγίδα», καθώς πρέπει και ο λαός να αλλάξει ορισμένες νοοτροπίες. Ως παράδειγμα έφερε ότι οι Ελληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι για τα προβλήματά τους δεν φταίνε κυρίως οι ξένοι αλλά τα δικά μας λάθη, όπως και ότι η σύγκρουση με τους εταίρους της χώρας δεν βγάζει πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.