Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να κάνεις εθνική διαπραγμάτευση με κομματικούς όρους



«Δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας έχοντας στο μυαλό του τι θα πει η κάθε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν αντέχει να γίνει δυσάρεστος στο εσωτερικό του κόμματός του εδώ είμαστε εμείς να τον στηρίξουμε».
Αυτό τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» των δημοσιογράφων, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ.
Μητσοτάκη:
·         Αναρωτιέμαι αν ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που πασχίζει να τα βγάλει πέρα, που έχει άγχος αν θα μπορεί να κρατήσει τους εργαζόμενούς του, που αναρωτιέται αν αύριο θα έχει πρόσβαση σε ρευστότητα, ανήκει στους έχοντες και κατέχοντες.
·         Αναρωτιέμαι εάν η πρόταση του κ. Τσίπρα λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες των ασθενέστερων στην κοινωνία διότι σε αυτό το Αριστερό Μνημόνιο δεν υπάρχει τίποτα για τους ανέργους και τους νέους και για όσους έχουν υποστεί τα δεινά της κρίσης. 
·         H φορολόγηση των συσκευασμένων τροφίμων με 13% είναι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά στο μισό καλάθι της νοικοκυράς.
·         Το Αριστερό Μνημόνιο του κ. Τσίπρα είναι μια πρόταση με σαφές ιδεολογικό πρόσημο. Λέει ότι όλο το δημοσιονομικό κενό θα εισπραχθεί μέσω φόρων, δεν εστιάζει στη μείωση των δαπανών, δεν ψάχνει να βρει εστίες σπατάλης. Αντίθετα φορολογεί ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει και ό,τι περπατάει.
·         Όλοι οι οικονομολόγοι ανεξαιρέτως είπαν ότι είναι μια πρόταση βαθιά υφεσιακή. Τα δομικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, την ανάγκη για επενδύσεις, τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, αυτή η πρόταση δεν τα εξυπηρετεί ούτε κατ’ ελάχιστον. 
·         Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία αλλά δεν είναι όλες οι συμφωνίες το ίδιο. Προσωπικά έχω καταθέσει στο δημόσιο διάλογο ισοδύναμα μέτρα συνολικού ύψους κοντά στα 2 δις ευρώ.
·         Εάν δεν αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει δυσάρεστος στο εσωτερικό του κόμματός του για να φέρει τα σωστά μέτρα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε. Δεν φταίμε εμείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκορποχώρι, αν προεκλογικά είπε απίθανα πράγματα, εάν πέντε μήνες τώρα έχασε χρόνο σε μια διαπραγμάτευση εντυπώσεων και εάν έφτασε σε ένα τραγικό αδιέξοδο. 
·         Δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας έχοντας στο μυαλό του τι θα πει η κάθε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
·         Με τον νόμο του κ. Κατρούγκαλου επιστρέφουν στο Δημόσιο οι επίορκοι γιατροί όσοι δηλαδή ήταν σε αυτοδίκαιη αργία.

Rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.