Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 

Τη μνήμη του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια, τίμησε με ανάρτησή του ο γιός του  Κώστας Μπακογιάννης:

Βλέπω το χαμόγελο σου στα παιδιά μας και ξέρω πως η ζωή πάντα νικάει. 35 χρόνια μετά, είσαι πάντα εδώ και μας φωτίζεις τον δρόμο.



Ντόρα Μπακογιάννη: «35 χρόνια … Σαν να ήταν χθες»

«35 χρόνια … Σαν να ήταν χθες» γράφει από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της την οποία συνοδεύει με μία φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη.



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε:  «Τα λόγια του Παύλου ισχύουν όσο ποτέ, καθώς δικαιώνονται στον χρόνο. Γίνονται προσωπική πυξίδα όσων ζήσαμε μαζί του. Και οδηγός στη δράση κάθε ελεύθερου πολίτη. Εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες».
Να θυμίσουμε ότι ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.
Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη με ενός λεπτού σιγή, κατόπιν εισήγησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Θάνου Πλεύρη.

«Σήμερα συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη μαύρη επέτειο, κατά την οποία οι εγκληματίες-τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη, το όραμα και η παρακαταθήκη του οποίου παραμένουν ζωντανά στη μνήμη όλων», τόνισε ο κ. Πλεύρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.