Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πίστη στο ευρώ διακηρύττει τώρα ο Τσίπρας!!!




Με μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε να εκδώσει πρωί – πρωί, προκειμένου να προλάβει το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου και γενικά τις αγορές, καθίσταται σαφές ότι επιδίωση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ που θα επιτέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσω ευρώ.
Το γεγονός αυτό έφερε αισιοδοξία στην αγορά γιατί οι χθεσινές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων καθώς και η απαξιωτική στάση ορισμένων Ευρωπαίων αλλά και της κυρίας Λαγκάρντ εκ μέρουςτου ΔΝΤ, έδειχναν ότι το πιθανότερο στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας θα επισημοποιείτο η ρήξη με την Ευρώπη.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου έχει ως εξής:
«H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία. Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν.
Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ».
 Η νέα στροφή στην τακτική της κυβέρνησης, όπως σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές, πιθανότατα έχει σχέση και με το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, ουσιαστικά πέρα από υποσχέσεις δεν εισέπραξε τίποτα παραπάνω από τη Ρωσία. Ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η συμβουλή του Πούτιν ότι θέλει συνεργασία με μια Ελλάδα εντός ευρώ, καθώς είναι σαφές ότι οποιαδήποτε ρήξη της χώρας μας με την ΕΕ δεν ήθελε να τη χρεωθεί το Κρεμλίνο, ειδικά σε αυτή την περίοδο που το θέμα της Ουκρανίας ακόμα τον ταλαιπωρεί.
Επίσης με την ανακοίνωσή του ο κ. Τσίπρας θέλησε να συμμαζέψει –το κατά δύναμη- το εσωτερικό του κόμματός του ώστε να μη συνεχισθούν οι εξτρεμιστικές τοποθετήσεις και κραυγές τύπου Στρατούλη που δημιουργούν σύγχυση καια νησυχία στην κοινωνία και στις αγορές.
Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.