Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Δεν αρκούν οι ανακοινώσεις για την Αγιά Σοφιά- Πρόεδρος και Πρωθυπουργός οφείλουν να κινητοποιηθούν

Κορωνοϊός: Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκης στέλνουν μήνυμα κατά της ...Σε κρίσιμες για κάθε έθνος ώρες, είθισται να κινητοποιείται το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Είθισται οι πολιτικοί και πολιτειακοί θεσμοί της χώρας να δραστηριοποιούνται και να κάνουν διεθνείς επαφές για την προάσπιση των συμφερόντων της κοινής πατρίδας.

Είδαμε τον πρωθυπουργό να κάνει μια σωστή γραπτή δήλωση. Θα προτιμούσαμε η δήλωση να είναι on camera. Την «κερκόπορτα» που ανοίγει ο Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά, δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Και δεν είναι υποδεέστερη από άλλα σημαντικά ζητήματα για τα οποία ο πρωθυπουργός έβγαινε στην τηλεόραση κάθε 10 μέρες και έδινε οδηγίες στους Έλληνες και, όπως αποδείχθηκε, καλά έκανε.

Για το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς βγήκαν και έκαναν δηλώσεις και οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί. Ακόμα και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρόκειται λοιπόν για ένα θέμα που συνεγείρει τον ελληνισμό, τον χριστιανικό κόσμο, τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Σωστά ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα ξεκινήσει γύρο διεθνών επαφών, αν και στην πολιτική έχει αποδειχθεί ότι είναι ορθότερο να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς. Γιατί όταν κινητοποιούμεθα εκ των υστέρων έχουμε, απλώς, να αντιμετωπίσουμε τετελεσμένα.

Είδαμε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει μια πολύ ικανοποιητική γραπτή δήλωση. Και, προφανώς, ο ρόλος της ολοκληρώνεται εκεί… Στη γραπτή δήλωση. Σε ποιόν να απευθυνθεί; Σε ποιόν να τηλεφωνήσει; Ποιόν γνωρίζει από τη διεθνή πολιτική σκηνή; Κανέναν!

Είναι αυτό το τίμημα κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη της επιλογής ενός προσώπου που μας δίνει τη θετική δημοσιότητα της στιγμής για την επιλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου και μάλιστα μη πολιτικού προσώπου, γιατί «η δημοκρατία είναι γένους θηλυκού» (αλήθεια ποιος του είχε γράψει να πει αυτήν την απίστευτη παπάρα, και συγγνώμη για τη λέξη αλλά δεν βρίσκω καλύτερη στο ελληνικό λεξιλόγιο), αλλά γένους θηλυκού είναι και η Ελλάδα, η κοινή πατρίδα, τα συμφέροντα της οποίας πρέπει να υπερασπιστεί το πρόσωπο που θεσμικά θεωρείται πρώτος πολίτης της χώρας. Και υπάρχουν και τα συμφέροντα αυτής της πατρίδας που είναι γένους ...ουδετέρου, αλλά βαθιά ελληνικά.

Όταν βάζεις, επειδή έχεις την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ως Πρόεδρο Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο που δεν έχει προσβάσεις στη διεθνή πολιτική σκηνή πρέπει να είσαι και προετοιμασμένος να αποδεχθείς ότι και ο ρόλος του προσώπου αυτού θα περιορίζεται μόνο στο «να δίνει τα σπαθάκια στους Ευέλπιδες», όπως έλεγε και ένας πρώην πρωθυπουργός. Εκτός, αν αυτός, τελικά, ήταν ο στόχος. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση πλήττονται τα συμφέροντα της χώρας καθώς απομειώνεται διεθνώς η ένταση της φωνής της Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο και να γυρίζει την υφήλιο, όπου υπάρχει ελληνική κοινότητα, την οποία έπρεπε να κινητοποιεί και να συναντάται και με τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών που ζουν Έλληνες καθώς, φυσικά, και με τις ηγεσίες όλων των συμμαχιών στις οποίες μετέχει η χώρα μας.

Πρέπει να κινητοποιηθεί και να συναντήσει όλους τους ξένους ηγέτες ακόμα και αν δεν ξέρει κανέναν από αυτούς. Πράγματι αν γνώριζε κάποιους από αυτούς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα, γιατί οι προσωπικές σχέσεις έχεις αποδειχθεί ότι συμβάλλουν καταλυτικά, αλλά ακόμα κι έτσι πρέπει να καταλάβει ότι υπηρετεί τον ύψιστο θεσμό αυτής της χώρας. Και ο θεσμός αυτός είναι που δίνει κύρος και αξία ακόμα και σε πρόσωπα άγνωστα στην πολιτική που καλούνται να τον υπηρετήσουν. Ας πράξει αυτό που πρέπει για τον ελληνισμό και θα έχει τους Έλληνες- και την κατανόησή τους-  μαζί της.

Και φυσικά το ίδιο ελπίζουμε να κάνει και ο πρωθυπουργός, στον οποίο, λόγω των επιλογών του σε πρόσωπα, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει πλέον σε εκείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.