Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο Μπαλτάκος προτρέπει Σαμαρά να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας και καλεί τους βουλευτές να προτάξουν το εθνικό συμφέρον



Μέχρι και ο Μπαλτάκος έχει αγανακτήσει με την στάση που φαίνεται ότι επιλέγει να τηρήσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά της οποιασδήποτε συμφωνίας επιτύχει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο πρώην Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά εμφανώς αγανακτισμένος με τη στάση του προέδρου της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία με τους δανειστές-όποια κι αν
είναι αυτή – αφού επί τέσσερις μήνες πιέζει την κυβέρνηση Τσίπρα να κλείσει το θέμα.

Εκτίμηση του κ. Μπαλτάκου είναι ότι μόλις κλείσει η συμφωνία θα υπάρξουν δυσκολίες για τα κόμματα. Αναφερόμενος στη ΝΔ παραδέχθηκε ότι υπάρχει εσωτερικός διχασμός για τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα και τόνισε ότι το λογικό είναι να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, προτάσσοντας το εθνικό από το κομματικό συμφέρον.

Ρίχνοντας «καρφιά» στους στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αναγνώρισε πάντως ότι κάποιοι – χωρίς να τους κατονομάσει- από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά πιέζουν για να κρατήσει η ΝΔ αρνητική στάση έναντι της συμφωνίας.

Στη συνέντευξή του στον Γιάννη Παπαγιάννη ο κ. Μπαλτάκος πάντως εμφανίσθηκε πολύ πιο συγκρατημένος από άλλες φορές, ενώ με τη στάση του έδειξε ότι τυχόν άρνηση της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία δεν θα είναι εθνικά επωφελής.

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.