Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Και ιδεολογική διαφοροποίηση Αβραμόπουλου από Σαμαρά


Ως διαπίστωση ελέχθη ότι με την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της ΝΔ ο κ. Αβραμόπουλος εγκατέλειψε κι αυτός το «σκάφος Σαμαρά».
Η ουσία, όμως, δεν βρίσκεται μόνο ότι και ο κ. Αβραμόπουλος που ήταν ο βασικός υποστηρικτής του κ. Σαμαρά στην διεκδίκηση της ηγεσίας το 2009, τον εγκατέλειψε. Η ουσία βρίσκεται στα όσα είπε και κυρίως στις ιδεολογικές αποστάσεις που τήρησε από τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ και την παρέα του.
Ακούγοντας τη φωνή της βάσης και της λογικής ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:
«Ο ιδεολογικός άξονας της Παράταξής μας διαχρονικά είναι ο ευρύτερος χώρος της
φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής Κεντροδεξιάς. Με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου. Το Κέντρο δεν είναι κόμμα. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Είναι ένας πολιτικός χώρος συνάντησης και διαλόγου των αστικών προοδευτικών και κοινωνικών ρευμάτων της κοινωνίας. Που δημιουργεί τις προϋποθέσεις δημοκρατικού διαλόγου και οδηγεί στην απαραίτητη εθνική συναίνεση και συνεννόηση. Γι΄ αυτό σας είπα πρωτύτερα. Μακριά από εμάς οι ιδεοληψίες και οι ιδεολογικές σκληρώσεις. Άλλαξαν τις τελευταίες δεκαετίες τα πράγματα στην Ελλάδα. Νέες αντιλήψεις, όπως και νέοι πολιτικοί χώροι, έχουν δημιουργηθεί, ανοιχτοί στην κοινωνία.Ήδη, οι πολίτες συναντιούνται, συνομιλούν και συνυπάρχουν.Έξω από τις κομματικές περιχαρακώσεις.Τα κόμματα απλά δεν τους έχουν ακολουθήσει»
Με λίγα λόγια ο κ. Αβραμόπουλος είπε στον κ. Σαμαρά να ξεφύγει από τις «ιδεοληψίες και ιδεολογικές σκληρώσεις» που οδήγησε τη ΝΔ γιατί «άλλαξαν τις τελευταίες δεκαετίες τα πράγματα στην Ελλάδα» ώστε να ξαναβρεί το κόμμα την ισορροπία του και να στηριχθεί στον «ευρύτερο χώρο της φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής Κεντροδεξιάς», που είναι ο «ιδεολογικός άξονας της Παράταξης»
Διαφορετικά, λέμε εμείς, Αντώνιε το «σκάφος» όταν φεύγει από τον άξονά του… μπατάρει.
Με λίγα λόγια είχαμε διπλό άδειασμα από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και διέψευσε ότι είχε ενημερώσει τον Σαμαρά ότι επρόκειτο να παραιτηθεί, αλλά και του ξεκαθάρισε ότι ιδεολογικά βρίσκεται απέναντί του.
Άλα του μαγκιές ο Μήτσος… Βρυξελλιώτικες!!!
ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.