Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ο Κικίλιας και το… χαλιφάτο Σαμαρά

Όταν γράφαμε ότι η Συγγρού μοίρασε μπουγέλα με «ώχρα», ίσως κάποιοι δεν μας πιστέψατε. Όταν όμως αύριο θα διαβάσετε στη Real την συνέντευξη του κ. Βασίλη Κικίλια θα καταλάβετε ότι είχαμε κάνει σωστή πρόβλεψη.
Ο κ. Κικίλιας λοιπόν στη συνέντευξή του λέει ότι «Οι δελφίνοι δεν ξεχωρίζουν ούτε από τα πάνελ, ούτε στα δείπνα. Οι δελφίνοι ξεχωρίζουν όταν το μέγεθός τους ξεπερνά εκείνο του αρχηγού. Εν πάση περιπτώσει και προς απογοήτευση όλων όσοι βλέπουν τον εαυτό τους στη θέση του χαλίφη, δεν βλέπω τον χαλίφη να έχει θέμα ύψους».
Παράλληλα, όμως, αφήνει αιχμές για όσους αμφισβητούν τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι
είναι μετρημένοι στα δάκτυλα της μίας παλάμης εκείνοι που «αμφισβητούν έναν πρωθυπουργό, που τράβηξε το κάρο δυόμιση χρόνια, στο οποίο -προσέξτε- και οι ίδιοι κάθονταν στην καρότσα», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν έχει δικαίωμα ένας υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά να αποδίδει ευθύνες για την ήττα στον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ.
Με αυτά όμως που λέει περί «ύψους» (πολιτικό ανάστημα θέλει να πει ο Βασιλάκης, αλλά τέλος πάντων…), μήπως εννοεί ότι τελικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τoν αμφισβητήσει επειδή αυτός έγινε πρωθυπουργός; Δηλαδή με τη λογική αυτή μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να τον αμφισβητήσει που προηγείται σε χρόνο πρωθυπουργίας, μιας και εξελέγη δύο φορές; Συνεπώς ούτε ο Στυλιανίδης, ούτε ο Δένδιας ούτε κάποιος άλλος από εκείνους που διετέλεσαν υπουργοί του κ. Σαμαρά μπορούν να τον αμφισβητήσουν. Για την Ντόρα βέβαια δεν μας το διευκρινίζει… Γιατί τουλάχιστον από ανάστημα… σκίζει!!
Η ουσία πάντως είναι ότι ο Σαμαράς με τους ανθρώπους του επιδιώκει τη ρήξη, γιατί θέλει ένα κόμμα συμπαγές, απαλλαγμένο από αμφισβητίες, με ιδεολογικό προσανατολισμό που θα είναι πιο κοντά στα δικά του πιστεύω και όχι στα πιστεύω κάποιου άλλου, έστω και αν αυτός ο άλλος είναι ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κοινώς θέλει να μείνουν στη ΝΔ λίγοι και δικοί του, απόλυτα ελεγχόμενοι, όπως είχε κάνει και με την Πολιτική Άνοιξη. Θέλει να μετατρέψει τη ΝΔ σε προσωπικό του χαλιφάτο!!!
ΧΨΑ

1 σχόλιο:

  1. Τώρα και ο Αντωνάκης έχει κάνει του κουμάντο του και έχει βγάλει αυτούς που ήθελε ως βουλευτές και φυσικά ποιος από αυτούς θα τον αμφισβητήσει, και όσοι δεν βγήκαν με τις πλάτες του πέφτουν οι άλλοι να τους φάνε...
    Γι' αυτό όταν γινότανε τα διάφορα πάρτυ των κολλητών του έπρεπε να μιλήσετε. Τώρα; Τώρα αγαπητοί μου δεν την πατάει σαν τη Ντορούλα και ξέρει πολύ καλά ότι ο χρόνος θα αμβλύνει τις αντιθέσεις. Μια χαρά! το 2016 συνέδριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.