Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τραμπ σε Ερντογάν: "Βρείτε τα με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο"

Image result for τραμπ ερντογανΟ Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία, μεταξύ άλλων, μίλησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Λευκός Οίκος, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, ανέφερε πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία είχε κυρίαρχο θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία.

Ωστόσο, συζητήθηκε και το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, όπου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρ, ο Τραμπ ζήτησε από τον
Ερντογάν να «τα βρει με την Ελλάδα». Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος από τον Λευκό Οίκο, του τόνισε «τη σημασία» να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή.
«Ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε τη σημασία τού να λύσουν τις διαφωνίες τους για την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία και η Ελλάδα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Τώρα αν αυτό το "βρείτε τα με την Ελλάδα" του Τράμπ στον Ερντογάν δεν σας μοιάζει λιγάκι με το "κόψτε το λαιμό σας και μη με ζαλίζετε", θα σας πω ψέματα αν πω ότι δεν μοιάζει...
Για να είμαστε σαφείς και καλό είναι να το καταλάβει και η ελληνική κυβέρνηση. 
Τον Τραμπ δεν τον νοιάζει ποιός θα έχει τον έλεγχο του Αιγαίου, ή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αρκεί να έχει πρόσβαση αυτός στις συγκεκριμένες περιοχές και να μη διαταράσσονται τα δικά του συμφέροντα. 
Το ξαναλέμε, έτσι... μπας και το εμπεδώσει η ελληνική διπλωματία.
 Γιατί όπως έλεγε ο Ντε Γκώλ «τα κράτη δεν έχουν φίλους, έχουν μόνο συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.