Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Γιατί ο Τσίπρας απενοχοποιεί και τους σκαφάτους υπουργούς


Χρήστος ΡάπτηςΠηγή: iefimerida.gr - Γράφει ο Χρήστος Ράπτης
Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha δημιουργεί μια σειρά από ανατροπές σε αυτά που συναποτελούσαν τον αξιακό κώδικα της πολιτικής ζωής του τόπου, του πολιτικού προσωπικού και δη του πρωθυπουργού.

1. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατηγορήθηκε από κανέναν επειδή έκανε διακοπές, αλλά επειδή ανέβηκε στο κότερο μιας
εφοπλιστικής οικογένειας η οποία στο παρελθόν, φημολογείται, ότι συμμετείχε στη χρηματοδότηση συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Κανείς πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης εκτός από τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόλμησε να ανέβει σε κότερο που ανήκε στην ελίτ του πλούτου.

Ούτε ο Ράλλης, ούτε ο γέρος Μητσοτάκης, ούτε ο Κώστας Σημίτης, ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Και αν ανέβηκαν, δεν το μάθαμε.

Αρα, τα περί προσωπικών οικογενειακών στιγμών και διακοπών, δεν είναι καν επιχείρημα. Το πρόβλημα δεν ήταν οι διακοπές, αλλά οι διακοπές σε σκάφος εφοπλιστή, οι οποίες μάλιστα δεν είχαν ανακοινωθεί. Το ότι δεν το διέψευσε, όταν εγράφη, δε σημαίνει ότι το επιβεβαίωσε. Θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς ότι το έκανε για να ξεχαστεί.



2. Το ότι η κυρία Παναγοπούλου ήταν συνεργάτιδά του, δεν ακυρώνει το γεγονός, ότι ήταν μέλος μιας ισχυρής εφοπλιστικής οικογένειας. Ο Κώστας Σημίτης, έκανε διακοπές το Δεκαπενταύγουστο στον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου, στο Ξενία, σε δωμάτιο 150 ευρώ. Αν και μεγαλοαστός, ουδέποτε τόλμησε να ανέβει σε σκάφος γιατί καταλάβαινε από συμβολισμούς.

3. Λέει ο πρωθυπουργός ότι δεν γνωρίζει την προσωπική ζωή των υπουργών του, γιατί δεν τον ενδιαφέρει. Και αν υπάρχουν υπουργοί του που χρηματίζονται; Δεν τον ενδιαφέρει; Και αν η προσωπική τους ζωή τον εκθέτει, πάλι δεν τον ενδιαφέρει; Δεν οφείλει να το γνωρίζει; Και αν το διαπιστώσει, θα το αγνοήσει;

Είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, ότι το να ανεβαίνεις σε σκάφη δεν δημιουργεί απαραίτητα υποχρεώσεις και εξαρτήσεις. Γιατί τότε, όταν ανέβηκε ο Σαρκοζί σε σκάφος του Μπολορέ, κόντεψαν να σπάσουν τα τσιμέντα στη Γαλλία; Και γιατί τότε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, που έκανε παρέα με βιομηχάνους και επιχειρηματίες, στο τέλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν κατηγορήθηκε για αποδοχή αθέμιτων προνομίων -μεταξύ των οποίων και φιλοξενία σε σκάφη;

Και αφού οι συναναστροφές με επιχειρηματίες και βιομηχάνους, δεν δημιουργούν εξαρτήσεις και υποχρεώσεις για τους υπουργούς του και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τους πολιτικούς του αντιπάλους τους οποίους κατηγορεί ότι ανέβαιναν σε σκάφη για να κάνουν μπίζνες;

4. Προφανώς και στη ζωή, δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Το τι έκανε ο πατέρας του καθενός, δεν αφορά τα παιδιά. Ομως, ο Τσίπρας ήταν αυτός που κατηγόρησε για πλουτισμό τον πατέρα τού Μητσοτάκη. Δεν ήταν νεκρός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Για τον Κυριάκο ισχύει η οικογενειακή ευθύνη, αλλά για τον ίδιο δεν ισχύει;

Δεν θυμάμαι ποτέ τα media της αντιπολίτευσης να έχουν ασχοληθεί ποτέ με την γυναίκα του Τσίπρα. Ούτε μια φορά. Αντιθέτως τα media του Τσίπρα, αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιτεθεί στη γυναίκα του Μητσοτάκη, στη θεία του, στον μπατζανάκη του και στην ξαδέλφη του και να ενθαρρύνει διάφορες φιλικές εφημερίδες του να γράφουν «φίδια» για τη γυναίκα του. Οταν μάλιστα γνώριζε, ότι ήταν σε διάσταση και έκαναν χωριστές φορολογικές δηλώσεις και η γυναίκα του Μητσοτάκη έβγαζε –δηλωμένα -λεφτά από τη δουλειά της.

Αν δεν ισχύει η οικογενειακή ευθύνη, δεν ισχύει για κανέναν. Και σίγουρα, όχι επιλεκτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.