Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Κ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες


Κ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες


Τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην Παιανία.
"Όταν μία εταιρεία έχει κέρδη, ένα ποσοστό των κερδών πρέπει να μοιράζεται στους εργαζόμενους", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και
ανέδειξε την κεντρική στόχευση της οικονομικής πολιτικής της οδού Πειραιώς, σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους βιομηχανίας χρωμάτων. Συνομιλώντας μαζί τους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε έμφαση στην ανάγκη διάχυσης του πλούτου που παράγεται και σημείωσε πως βασικός άξονας της πολιτικής του είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις απολαβές των εργαζομένων. "Θέλω να δώσω φορολογικά κίνητρα…Κλειδί για την ισχυρή ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα είναι η καινοτομία. Χαίρομαι που επενδύετε πολύ στην καινοτομία. Είστε μία ελληνική μεσαία επιχείρηση και αποδεικνύετε ότι μπορείτε να καινοτομείτε. Η καινοτομία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων εταιρειών", ανέφερε.
Επισκεπτόμενος το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος, ενώ εστίασε στην κρίσιμη κάλπη της 26ης Μαΐου.
"Ο κ. Τσίπρας, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, ζήτησε από το Κοινοβούλιο να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Προφανώς και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης το Κοινοβούλιο, διότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφέβαλε ότι εξαγοράζοντας βουλευτές με υπουργεία δεν θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι περίεργος αν αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που τον στήριξε στη Βουλή, θα τον στήριζε αν δεν τους εξαγόραζε με Υπουργεία. Όλοι ξέρετε ποια είναι η απάντηση", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Ζήτησε και κάτι ακόμη ο κ. Τσίπρας. Να μετατρέψουμε τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι και του απαντώ: Κάντε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και ψήφο απόρριψης στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά", τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε και κατά της παροχολογίας Τσίπρα και Μεγάρου Μαξίμου. "Πήγε στο Ζάππειο να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να πει για ένα προεκλογικό επίδομα, το οποίο παρουσιάζει ως 13η σύνταξη, λες και θα εξαγοράσει με αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους από τους οποίους πήρε δέκα και γυρίζει ένα. Θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές", επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, με το βλέμμα στις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής. "Τον άκουσα πάλι να μιλάει για "την Ελλάδα των ελίτ και την Ελλάδα των πολλών”. Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ. Ή όταν τουλάχιστον μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ, να μην πηγαίνει να κάνει διακοπές σε πανάκριβα σκάφη στο Ιόνιο. Γιατί αυτό είναι ξεδιάντροπη υποκρισία. Εμείς, λοιπόν, είμαστε το κόμμα των πολλών, γιατί είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη", τόνισε και ανέδειξε τα ζητήματα της ανάπτυξης, της ευημερίας και της ασφάλειας των πολιτών. "Ο κ. Τσίπρας παθαίνει αλλεργία κάθε φορά που στη Βουλή μιλάω για το ζήτημα της ασφάλειας. Παθαίνει αλλεργία, διότι γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα την οποία παραδίδει. Χθες, επισκέφθηκα τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και αντίκρισα αυτήν την αποκρουστική εικόνα των σπασμένων μαγαζιών, με απελπισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι με έπιασαν και μου είπαν: "για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;”. Τους είπα για πολύ λίγο, διότι την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί ότι η ασφάλεια θα επανέλθει στις γειτονιές μας", είπε. 

Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.