Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Πρώην βουλευτής της ΝΔ επισκέπτεται τα Κατεχόμενα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι διέπραξε εθνικό ατόπημα- Θα τραβήξει αυτιά ο Κυριάκος ή όχι;


Υπάρχει μια πρώην Βουλευτής της ΝΔ και από ό,τι μαθαίνουμε ευνοούμενη του περιβάλλοντος Μητσοτάκη, η οποία ονομάζεται Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Πρόκειται για την κυρία που είχε διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και η οποία είχε ζητήσει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να διατηρήσουμε καλή ποιότητα περιβάλλοντος στο... διάστημα!!!
Η εν λόγω κυρία λοιπόν, που δηλώνει δόκτωρ (!!!) προφανώς έχοντας μπερδέψει την πολιτική με τον τουρισμό και τη διπλωματία, στη σελίδα της στο facebook μας πληροφορεί για τα εξής:
"Με αφορμή την Συνάντηση στην Κύπρο του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη, με μέλη Βουλευτές από όλα τα Μεσογειακά Κοινοβούλια, Πρόεδρος του οποίου διατελούσε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, από το 2013, η Δρ. Αυγερινοπούλου επισκέφτηκε τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και συγκεκριμένα την κατεχόμενη Λευκωσία και Κερύνεια. Μετά την επίσκεψή της η Πρόεδρος δήλωσε:
«Είναι λυπηρό για κάθε Έλληνα να επισκέπτεται κατεχόμενα εδάφη που ανήκουν στο έθνος μας. Η συνεχιζόμενη κατοχή του Κυπριακού εδάφους είναι ένα διεθνές, διαρκές έγκλημα, που αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία του διεθνούς συστήματος να δημιουργήσουν μια διεθνή κοινότητα δικαίου. Πράγματι, ελλείπουν τα μέσα καταστολής στο Διεθνές Δίκαιο. Αλλά κυρίως ελλείπει η πολιτική βούληση των μεγάλων δυνάμεων για λύση. Αντί ο ΟΗΕ και η ΕΕ να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την κατοχή, της φέρονται σαν να ήταν ένα παιδί που έκανε απλά μια αταξία.
Σε κάθε περίπτωση, μακάρι να βαίνουμε τώρα προς τη λύση. Ως προς τα αιτήματα, μεταξύ άλλων, πρέπει να επιμείνουμε στην πλήρη και μόνιμη κατάργηση κάθε επεμβατικού ή εγγυητικού δικαιώματος της Τουρκίας στο σύνολο της Κυπριακής επικράτειας.»

Τώρα εγώ που δεν είμαι δόκτωρ και δεν ξέρω από πολιτική και διπλωματία, αλλά που έχω πάει ως επισκέπτης στην Κύπρο δικαιούμαι να ρωτήσω το εξής:
Αυτή η δόκτωρ και πρώην βουλευτής της ΝΔ πώς πήγε στα κατεχόμενα;
Δέχθηκε να της σφραγίσουν οι τουρκοκύπριοι το διαβατήριο με τη σφραγίδα του ψευδοκράτους;
Και μη βιαστεί να απαντήσει ότι απλά ένα χαρτάκι ημερήσια βίζας δίνουν οι αρχές των Κατεχομένων γιατί με την παραλαβή της ημερήσιας βίζας κάθε επισκέπτης αποδέχεται να καταγραφεί στον ειδικό κατάλογο επισκεπτών, τον οποίο μετά εκμεταλλεύονται οι Τουρκοκύπριοι.  Γιατί απλούστατα η αποδοχή εγγράφου των αρχών των Κατεχομένων ισοδυναμεί με αναγνώρισή τους.

Εγώ ως απλός δημοσιογράφος που είχα πάει πριν από μερικά χρόνια αρνήθηκα να μπω στα κατεχόμενα γιατί ως Έλληνας δεν ήθελα να υπάρχει στο διαβατήριό μου σφραγίδα του ψευδοκράτους. Αυτή ως εκλεγμένη (έστω και πρώην) δεν είχε την εθνική συνείδηση να μη πάει στα Κατεχόμενα; Ή μήπως δεν έχει τις γνώσεις για το ποιά δεδομένα δημιουργεί με την πράξη της; Και αν δεν ξέρει γιατί πολιτεύεται;

Εκτός αν οι τουρκοκύπριοι τους είπαν "καλώς τους, καλώς ήλθατε" και σήκωσαν τις μπάρες από χαρά μόλις τους είδαν.
Μήπως θα έπρεπε ο Κυριάκος να πει στα στελέχη του να τραβήξει αυτιά;
Ειδικότερα αν κάποιοι εκθέτουν τη χώρα και την παράταξη.

Υ.Γ.: Αυτό το κελεπούρι το είχε κάνει βουλευτή Επικρατείας ο Καραμανλής το 2009. Να το χαιρόμαστε!!!

Και φωτογραφία από την τουριστική περιήγηση...

 Φωτογραφία της Dionysia-Theodora Avgerinopoulou III.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.