Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ο Kyle Bass, που πρόβλεψε την κρίση στην Ελλάδα δηλώνει: Με τον ερχομό του Κυρ. Μητσοτάκη η Ελλάδα θα δει σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια- Εκλογές μέσα στο 2018

Kyle Bass: Με τον ερχομό του Κυρ. Μητσοτάκη η Ελλάδα θα δει σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια
Ο Kyle Bass, από τους γνωστότερους hedge fund μάνατζερ, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει μία εντυπωσιακή πολιτική ανάκαμψη, με εκλογές που θα προκηρυχθούν μέσα σε διάστημα ενός έτους, και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ωθήσει σε ράλι τα assets της χώρας.
Οι εκτιμήσεις του αποκτούν ιδιαίτερη αξία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για τον επενδυτή εκείνο, που προέβλεψε την ελληνική κρίση πριν από τον καθένα.
Συγκεκριμένα, την πεποίθησή του ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό θα γίνουν σπουδαία πράγματα στη χώρα, εξέφρασε στην τηλεόραση του Bloomberg, ο διάσημος διαχειριστής κεφαλαίων και αναλυτής Kyle Bass.
Μάλιστα, ο Bass προβλέπει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018, μία εξέλιξη που θα προκαλέσει μεγάλη και απότομη άνοδο των αγορών.
«Έχουμε μία ενδιαφέρουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα καθώς φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία σε μία πιο ανεξάρτητη οικονομικά διακυβέρνηση μέσα στους επόμενους 18 μήνες», τόνισε ο Bass, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν επιτέλους αρχίσει να κάνουν σωστές κινήσεις.
Η κυβέρνηση που περιμένει, σύμφωνα με τον Bass, θα είναι πιο προσηλωμένη στα οικονομικά και στην επιχειρηματικότητα. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία, νομίζω ότι θα δούμε κάποια σπουδαία πράγματα να γίνονται στην Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια, συμπλήρωσε. Με το που ανακοινωθούν οι εκλογές η αγορά εκτιμώ ότι θα ανέβει απότομα, περίπου 20%-30% μέσα σε μία εβδομάδα λόγω αυτής της εξέλιξης, είπε ο Bass.
Ο ίδιος παρομοίασε την κατάσταση στην Ελλάδα με την Αργεντινή όταν η Cristina Fernandez de Kirchner παρέδωσε την εξουσία σε μία πιο φιλική στις επενδύσεις κυβέρνηση. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην πολύ χαμηλή κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και στο γεγονός ότι με τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Τέλος, ο Bass υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση ενδεχομένως θα έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί χαμηλότερα πλεονάσματα με τους δανειστές.
Σημειώνεται ότι ο Kyle Bass, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Hayman Capital Management, είναι ο άνθρωπος που προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε το 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.