Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο Γ. Κουμουτσάκος για τα 42 χρόνια της ΝΔ: Όχι μόνο άντεξε στους πολιτικούς κραδασμούς που προκάλεσε και προκαλεί η κρίση, αλλά είναι πάλι η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Άρθρο του Γιώργου Κουμουτσάκου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Συμβαίνει εδώ και 42 χρόνια. Εκατομμύρια  Έλληνες με την ψήφο τους παραδίδουν από γενιά σε γενιά, το πλαίσιο των αρχών, των ιδεών και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτό καταγράφεται στην Ιδρυτική Διακήρυξή της. 

Αναγνωρίζουν την προσφορά της και τιμούν την ιστορία της. Την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τη θέσπιση του πιο δημοκρατικού Συντάγματος που γνώρισε ο τόπος, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, το νέο πατριωτισμό, την εθνική ενότητα, την
υπευθυνότητα, το μέτρο και τη μετριοπάθεια.

Η άκαμπτη στάση δημοκρατικής ευθύνης και διαρκούς υπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος που κληροδότησε στη σύγχρονη Ελληνική Κεντροδεξιά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι και σήμερα αρχές ισχυρές και επίκαιρες.  Δεν είναι τυχαίο ότι η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο άντεξε στους πολιτικούς κραδασμούς που προκάλεσε και προκαλεί η κρίση, αλλά είναι πάλι η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας. 

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι θέσεις και οι αρχές μας έχουν βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Ότι είναι πηγή έμπνευσης για ένα κίνημα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών. Πυξίδα που δείχνει στη χώρα την έξοδο από την κρίση. Πυξίδα που οδηγεί στο τέλος της εθνικής κατάθλιψης και στην αναγέννηση χαμένων προσδοκιών.

Αναμφίβολα, στο πέρασμα των χρόνων, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης, όσο και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπήρξαν φορές που κάναμε λάθος εκτιμήσεις, που δεν ερμηνεύσαμε σωστά την κοινωνία, που πικράναμε τους πολίτες, που πληγωθήκαμε και πληγώσαμε με συμπεριφορές, που δεν ταιριάζουν σε αυτήν την παράταξη. Πάντοτε, όμως, βρίσκαμε τη δύναμη της αυτοκριτικής και της διόρθωσης. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Με στήριγμα την ιστορία μας  δυναμώνουμε το βηματισμό μας προς το μέλλον.

Από την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, χωρίς να ρωτά ποια είναι η ιδεολογική αφετηρία τους. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αποκηρύσσει τα άκρα και τις ακρότητες, που έφεραν, στο παρελθόν, ακραίες διενέξεις και έσυραν τη χώρα στην κατάρα του διχασμού και σε εθνικές τραγωδίες. Δεσμεύεται, άλλωστε, να υπηρετεί «τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους», που - όπως τονίζει η Ιδρυτική Διακήρυξή μας - «βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς». 

Η Νέα Δημοκρατία, επιδιώκει - και οφείλει να το κάνει πράξη - τη διαρκή ανανέωσή της και, έτσι, την ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας. Είναι, άλλωστε, ρητή επιταγή της Ιδρυτικής της Διακήρυξης,να «ανανεώνεται διαρκώς από τις νέες δυνάμεις της χώρας, τις οποίες θεωρεί πάντα προνομιούχες, γιατί εμφανίζουν αμεσότερα τον παλμό της εποχής μας».

Σήμερα, δικαιώνονται και οι καταστατικές αρχές μας για ελεύθερη, αλλά όχι ασύδοτη, οικονομία.   Για ισχυρή επιχειρηματικότητα κοινωνικής ευθύνης και εθνικής προσφοράς. Γίνεται κοινά αποδεκτό πως η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτικές που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, συρρικνώνουν τη μάστιγα της ανεργίας και υπηρετούν στην πράξη την κοινωνική συνοχή. Άλλωστε, όπως τονίζει η Ιδρυτική Διακήρυξή μας, «η ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν ημπορεί να βρει τη δικαίωσή της, χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρύτερων λαϊκών τάξεων στην κατανομή του εθνικού προϊόντος».  

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία φιλοδοξεί μια Ελλάδα που παράγει πλούτο και δεν μοιράζει μιζέρια. Στηρίζει τη δημιουργικότητα του Έλληνα και δεν χαρίζει σε κανένα την κοινωνική ευαισθησία. Εκφράζει, ταυτόχρονα, το νέο πατριωτισμό, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, την πίστη στη Δημοκρατία. Υπερασπίζεται τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού. Προτάσσει, ως προϋπόθεση ελευθερίας, την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων. Και βέβαια την παροχή καλύτερων υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας σε όλους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Το σφράγισε πριν λίγες ημέρες στη ΔΕΘ, καταθέτοντας ξεκάθαρο οδικό χάρτη, για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Δεσμεύτηκε για ένα νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής χωρίς, εξοντωτική φορολογία. Για την έξοδο από την κρίση και την ανάταξη της οικονομίας. Για την αναγέννηση των κοινωνικών προσδοκιών που προδόθηκαν με κυνισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.