Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Οι ηττημένοι της πρώτης Κυριακής ρυθμιστές του δεύτερου γύρου-Πού ποντάρουν Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης για την εκλογή τους

Πηγή:parapolitika.gr
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, καθώς την Κυριακή οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα προσέλθουν και πάλι στην κάλπη προκειμένου να εκλέξουν τον νέο ηγέτη του κόμματος.
Οι ρυθμιστές ωστόσο που θα κρίνουν το αποτέλεσμα είναι οι ψηφοφόροι των δύο ηττημένων υποψηφίων του πρώτου γύρου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Σ’ αυτούς στρέφονται και σ’ αυτούς ποντάρουν οι δύο μονομάχοι της επόμενης Κυριακής. Ψηφοφόροι της Κεντρικής
Μακεδονίας, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής, που προτίμησαν την πρώτη Κυριακή τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα, μπαίνουν στο στόχαστρο του Μεϊμαράκη και του Μητσοτάκη προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό των ψήφων που έχουν πάρει.
Οι δύο μονομάχοι με στοχευμένες κινήσεις και δηλώσεις ανάλογες ετοιμάζονται να τρέξουν τα τελευταία μέτρα για την ηγεσία της ΝΔ και με περιοδείες και ανοιχτές συγκεντρώσεις θα δώσουν το τελευταίο αγώνα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.
Η στάση που θα κρατήσουν οι 128.103 Νεοδημοκράτες που στον πρώτο γύρο προτίμησαν τους κυρίους Απόστολο Τζιτζικώστα και Αδωνι Γεωργιάδη προβληματίζει έντονα τα δύο επιτελεία των μονομάχων της Κυριακής καθώς δεν αποκλείεται πολλοί από αυτούς να επιλέξουν την αποχή.
Η αποχή, πάντως, καθώς και τα ενδεχόμενα λευκά ψηφοδέλτια, τα οποία λέγεται ότι προωθούνται από μερίδα «γαλάζιων» στελεχών που στον πρώτο γύρο είχαν υποστηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα, ευνοούν τον προπορευόμενο κ. Μεϊμαράκη. Αντιθέτως, υπέρ του κ. Μητσοτάκη εκτιμάται ότι θα αποβεί τυχόν πλειοψηφική διάθεση του εκλογικού σώματος να ανατρέψει τις παραδοσιακές ισορροπίες στην Κεντροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.