Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης: Σύγκρουση διαφορετικών κόσμων με δύο διαφορετικές στρατηγικές


Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης: Σύγκρουση διαφορετικών κόσμων με δύο διαφορετικές στρατηγικέςΠηγή: newpost.gr-Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
«Άλλη η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και άλλη η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε πρόσφατα  σε συνέντευξή του ο δεύτερος μονομάχος για την ηγεσία της ΝΔ και θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς ότι δεν είχε καθόλου άδικο, καθώς οι διαφορές στους δύο υποψηφίους, όσο πλησιάζει η 10η Ιανουαρίου είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, τόσο στη στρατηγική τους, όσο και στα επιχειρήματα και τον τρόπο που πολιτεύονται.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στρατηγικά έχει επιλέξει να κάνει συγκεκριμένες εμφανίσεις και με σαφή πολιτική στόχευση και στο πλαίσιο αυτό οι παρεμβάσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης είναι λιγότερες από του συνυποψηφίου του ο οποίος προκειμένου να καλύψει τη διαφορά των 45.000 ψήφων που υπολείπεται, αναγκαστικά προχωρά καθημερινά σε συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις προκειμένου να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.
Σε επίπεδο πολιτικής στόχευσης, ο κ. Μεϊμαράκης έχει κάνει άνοιγμα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. «Το δίλημμα είναι αν η ΝΔ θα διευρυνθεί ή θα περιχαρακωθεί. Και πρέπει να διεισδύσει όχι μόνο σε χώρους επιχειρηματικών κύκλων, αλλά και στα λαϊκότερα στρώματα, στους αγρότες, την περιφέρεια, τη νέα γενιά, σε όλη την κοινωνία», σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη ενόψει του δεύτερου γύρου θέλουν να αξιοποιήσουν τη σαφή υπέροχη που έχει στην Αττική (σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας, όπως στο Περιστέρι, ή του υπολοίπου, όπως στην Ελευσίνα), όπου οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και προσβλέπουν στη ΝΔ ως εναλλακτική λύση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε «δύσκολες» περιφέρειες όπως η Ήπειρος και τα Δωδεκάνησα, αλλά και σε πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης και σε αγροτικές περιοχές.
«Πιστεύω ότι έχω καλύτερη δυνατότητα να διεμβολίσω  τον λεγόμενο μεσαίο, κεντρώο χώρο, εκεί που κρίνονται και κερδίζονται πάντα οι εκλογές», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι εκφράζει το όλον της κεντροδεξιάς, εκπροσωπώντας ο ίδιος το κέντρο, όπως λέει και ο Άδωνις Γεωργιάδης που τον στηρίζει, τη δεξιά. Ωστόσο απέναντι στο συνδυασμό αυτό, υπάρχουν αρκετά γαλάζια στελέχη που σημειώνουν ότι η κεντροδεξιά και ο μεσαίος χώρος δεν μπορεί να εκφραστεί με πολιτικές που όταν ακούγονται, τρομάζουν την κοινωνία.
Με βάση τα αναλυτικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι συγκέντρωσε μεγάλα ποσοστά σε πιο εύρωστες οικονομικά περιοχές, όπως στη Γλυφάδα, στη Βουλιαγμένη, στο Χαλάνδρι, στα Βριλήσσια, στην Κηφισιά και στην Εκάλη, γεγονός που  έδωσε το δικαίωμα στους επικριτές του να τον κατηγορήσουν ότι εκπροσωπεί τις οικονομικές ελίτ της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση εκείνο που τονίζεται από όλες τις πλευρές είναι πως δεν υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο διάσπασης, κάτι που δεν θα το επιτρέψει άλλωστε η υψηλή συμμετοχή στη διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου.  Όπως σχολίαζαν κορυφαία γαλάζια στελέχη στο newpost.gr, οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές επιβεβαίωσαν τα όσα έλεγαν κομματικοί παράγοντες, όπως ο Κώστας Καραμανλής, ότι η κεντροδεξιά είναι παρούσα, ισχυρή και δεν μπορεί να διασπαστεί δεδομένου ότι το κόμμα δεν είναι μόνο οι βουλευτές και τα στελέχη, αλλά κυρίως η βάση και τα μέλη της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.