Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το σκέφτεται και ο Μπακογιάννης για την ηγεσία της ΝΔ - Κάνει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του κράτους

Η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα αλάζει τα δεδομένα στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία της ΝΔ.
Ήδη ο Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, είναι ο τρίτος κατά σειρά περιφερειάρχης που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατιας, μετά τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Τατούλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Μπακογιάννης θα μαζέψει
τους συμβούλους του και θα συζητήσει εκτενώς το θέμα μαζί τους.
Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον κ. Μπακογιάννη δεν είναι τα κωλύματα εκλογής στις βουλευτικές εκλογές που ισχύουν για όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά το γεγονός ότι ήδη ο θείος του Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα είαι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

 Να φέρουμε το κράτος ανάποδα
 
 Εν τω μεταξύ με άρθρο του στα ΝΕΑ  ο Κώστας Μπακογιάννης, παρεμβαίνοτας στα της κεντρικής πολιτιής σκηνής προτείνει σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση.

Ο κ. Μπακογιάννης ζητά «να λειτουργούμε πιο ανατρεπτικά πέρα και πάνω από τα μνημόνια» και φέρνει ως παραδείγματα κακής λειτουργίας της διοίκησης τα σχολεία και την υγεία-πρόνοια.

Προτείνει την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων, των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και σημειώνει: «Προτείνω, λοιπόν, να ξαναδούμε την πολιτική διαφορετικά, φέρνοντας το κράτος ανάποδα, αν χρειαστεί. [...] Με φρέσκιες ιδέες που δένουν με τις ανάγκες της εποχής και όχι τις ανάγκες της γραφειοκρατίας ή του πολιτικού συστήματος. Ας πάψουμε επιτέλους να ερμηνεύουμε τους πολίτες μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των γραφείων, αλλά ας τους ακούσουμε και ας τους ακουμπήσουμε».

» [...] Η μόνη απάντηση είναι να λειτουργήσουμε 'αντισυστημικά' και να φέρουμε τη λήψη αποφάσεων όσο πιο κοντά μπορούμε στον πολίτη».
rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.