Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Αστεία και εθνικά επικίνδυνη η αντιπαράθεση Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Κανείς λογικός άνθρωπος σε αυτόν τον τόπο δεν εχει αμφιβολία ότι
αν φτάσαμε στη σημερινή τραγική κατάσταση την βασική ευθύνη φέρει η σημερινή κυβέρνηση με τις αστοχίες, τις ιδεοληψίες και κυρίως τις καθυστερήσεις που έκανε στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους- δανειστές.

Όπως κανείς δεν αμφιβάλει ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται και πολιτεύεται ακόμα και τώρα με όρους εσωκομματικής ισορροπίας.


Αυτήν την ώρα όμως, που η Ελλάδα αναζητά ηγέτες που να θέτουν το εθνικό πάνω από το κομματικό και το προσωπικό, καλό θα ήταν ο νεότερος σε χρόνο ανάληψης καθηκόντων πρόεδρος κόμματος, ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να δείξει ότι ακολουθεί την ιστορία των παλαιοτέρων προέδρων της ΝΔ και όχι την ιστορία του προκατόχου του.

Μπορεί να έχει οποιαδήποτε προσωπική υποχρέωση στον κ. Σαμαρά γιατί του κληροδότησε το κόμμα, αλλά δεν πρέπει μαζί με τη σφραγίδα του κόμματος να κληρονομήσει και την μεμψιμοιρία και μικροψυχία του κ. Σαμαρά.

Αυτή τη στιγμή που η πατρίδα κινδυνεύει ο κ. Μεϊμαράκης, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του κόμματος που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, οφείλει να καταγγείλει αλλά παράλληλα και να παραμερίσει τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα. Οφείλει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, γιατί έτσι επιβάλουν οι συνταγματικοί κανόνες του πολιτικού "παιχνιδιού" και να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγνματεύσεων.

Είναι χρέος του να το πράξει και να γίνει η συνάντηση, (δεν αρκεί η τηλεφωνική επικοινωνία) έστω και αν μετά τη συνάντηση βγει και καταγγείλει τον κ. Τσίπρα για την τακτική που επέλεξε, γιατί πρέπει να δείξει ότι κάτι έχει αλλάξει στη ΝΔ, αλλά και γιατί ο ίδιος ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αύριο μπορεί να παίξει και άλλον σημαντικότερο ρόλο.

Έχει δίκιο ο κ. Μεϊμαράκης να είναι εκνευρισμένος με τον κ. Τσίπρα και για τη διαρροή ότι δεν μπορούσε ο πρωθυπουργός να επικοινωνήσει μαζί του, ενώ η διαρροή αγνόησε ότι ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε αλλά δεν βρήκε τον πρωθυπουργό, αλλά όλα αυτά είναι ζητήματα και μικρότητες που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως όταν η πατρίδα κινδυνεύει τα ζητήματα που προκαλούν αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι όχι μόνο αστεία αλλά και εθνικά επικίνδυνη, θυμίζει δε την αντιπαράθεση Τσίπρα- Σαμαρά που ο λαός καταδίκασε, στέλνοντας τουλάχιστον τον έναν από τους δύο σπίτι του.

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.