Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πει το μεγάλο ΝΑΙ- Θέμα εμπιστοσύνης για τον πρωθυπουργό έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

φωτογραφία από τα parapolitika.gr
¨Ελλειμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού επισήμανε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομλαδας της ΝΔ  κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, εκφράζοντας την απορία του γιατί ο κ. Τσίπρας επέλεξε κατ' ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, ενώ το ορθό ήταν μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να επανέλθουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο ίδιο τραπέζι για να ενημερωθούν, με βάση και τη στήριξη που του
είχαν προσφέρει για να διαπραγματευθεί.

Η συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε στις 10.30 το πρωί. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τόνισε:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε την κατά μόνας ενημέρωση εμείς παραμένουμε στη γραμμή μας, να ενημερώσει θεσμικά. Πρέπει ο πρωθυπουργός να πει το μεγάλο Ναι για να μείνει Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Συμπαθώ τον πρωθυπουργό, αλλά πέρα από τις συμπάθειες, το θέμα είναι θεσμικό. Είμαστε ενωμένοι και  πρέπει να τηρηθούν οι θεσμικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα.
Θέλω να εκπέμψω κι ένα μήνυμα προς τους Εταίρους μας. Ότι δεν μπορεί να είναι τόσο σκληροί. Στηρίζουμε και αποδεχόμαστε τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία στην Βουλή θα έχει μεγάλη ανταπόκριση, άσχετα αν κάποιοι συνάδελφοι δεν την ψηφίσουν».

Απαντώντας ο Πρόεδρος κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε: «Στην κρίσιμη στιγμή είναι σημαντικό ότι βρεθήκαμε όλοι ενωμένοι και δεν υπάρχει όχι πρόθεση ούτε καν σκέψη εξόδου από το ευρώ».
Αναφερόμενος στην διαδρομή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημείωσε:
"Αυτή την κρίσιμη ώρα είστε ο αρχηγός της ΝΔ, και επειδή εκφράζεται μια ιστορική διαδρομή αυτής της παράταξης, είναι σημαντικό ότι ετούτη την ώρα είστε εκεί". 

 Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε την ανάγκη για ενημέρωση εντός του θεσμικού πλαισίου και τόνισε: «Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη, ώστε να παραμείνει μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή είναι η εντολή που έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας».
 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέστησε σαφές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, παίρνοντας ο ίδιος  αποστάσεις από την κατ’ ιδίαν τακτική ενημέρωσης που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.